Εξελίξεις στη δίκη του γυναικολόγου της Ρόδου

Εξελίξεις στη δίκη του γυναικολόγου της Ρόδου

Νέες εξελίξεις στη δίκη του γυναικολόγου της Ρόδου, ο οποίος κατηγορείται ήδη για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου για αντίσταση κατά συρροή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, καθώς έχει καταμηνυθεί από 21 γυναίκες και σύμφωνα με την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου προσδιορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου για τις 5 Φεβρουαρίου 2024.

Όπως αναφέρει η dimokratiki.gr συζητήθηκε η αγωγή που είχε ασκηθεί πρωτοδίκως, από την 55χρονη, μητέρα 4 παιδιών και γιαγιά 2 εγγονών, που ήταν η πρώτη που κατήγγειλε τον γυναικολόγο και διεκδικεί αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ για βλάβες που διατείνεται ότι υπέστη συκοφαντούμενη από ισχυρισμούς του.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου αναβλήθηκε η έκδοση απόφασης μέχρι το αμετάκλητο πέρας της ποινικής διαδικασίας, επί αγωγής που υπέβαλε μια 55χρονη μητέρα 4 παιδιών και γιαγιά 2 εγγονών εις βάρος του γυναικολόγου που καταμηνύθηκε από 21 γυναίκες για σεξουαλικά εγκλήματα. Η ενάγουσα ήταν η πρώτη που τον κατήγγειλε και εις βάρος της έχει ασκήσει και ο κατηγορούμενος αγωγή.

Δίκη του γυναικολόγου της Ρόδου: Οι ισχυρισμοί της πρώτης καταγγέλλουσας

Η 55χρονη μητέρα 4 παιδιών και γιαγιά 2 εγγονών, έχει υποστηρίξει ότι την 1η Ιουνίου 2020, περί ώρα 12.00 το μεσημέρι επισκέφθηκε μαζί με την κόρη της και τον εγγονό της, το νοσηλευτικό ίδρυμα προκειμένου να προβεί σε γυναικολογική εξέταση, λόγω κάποιων περίεργων εκκρίσεων που είχε.

Επισημαίνει δε ότι είχε υποβληθεί πριν από 5 χρόνια σε αφαίρεση μήτρας και έχει επισκεφθεί γυναικολόγους ιατρούς πολλές φορές και γνωρίζει λόγω της εμπειρίας της αν κάποια εξέταση από γυναικολόγο είναι η συνήθης ιατρική πρακτική ή υποκρύπτει κάτι άλλο ή παραπέμπει κάπου αλλού.

Σύμφωνα με την έγκλησή της περιγράφει ότι η εξέταση περιέργως έγινε με το χέρι και καθόλου δεν χρησιμοποιήθηκε κολπικός υπέρηχος, πράγμα το οποίο την παραξένεψε αρχικά και του απηύθυνε σχετική ερώτηση.

Προσθέτει δε πως «η εξέταση της προκάλεσε δυσφορία αλλά και πόνο και διαμαρτυρήθηκε, ότι εκείνος της ζητούσε να κάνει υπομονή κι ότι ενώ είχε το ένα χέρι του στον κόλπο της άρχισε να θωπεύει και τους μαστούς της με πίεση».

Για τους λόγους αυτούς ανέφερε ότι «η εξέταση δεν παρέπεμπε σε συνηθισμένη ιατρική ψηλάφηση, αλλά άρχισε να παραπέμπει σε ερωτική ψηλάφηση αλλά δεν αντέδρασε καθώς βρισκόταν σε σύγχυση λόγω της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης που έχει ο ασθενής κατά την ιατρική εξέταση, αλλά και γιατί ήταν ακινητοποιημένη σε μία καρέκλα κάτω από τον πλήρη έλεγχο του ιατρού».

Οι μηνύσεις από άλλες γυναίκες και η διεξαγωγή της δίκης

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, η δίκη του γυναικολόγου που κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα κι έχει καταμηνυθεί από 21 γυναίκες αποφασίστηκε τελικά να διεξαχθεί στη Ρόδο και όχι στην Κω όπως αρχικά είχε προσδιοριστεί.

Η Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου μάλιστα προσδιόρισε την εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου για τις 5 Φεβρουαρίου 2024.

Οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας κατέστησαν σαφές και με παράστασή τους στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου ότι οι μάρτυρες κατηγορίας και φερόμενες ως θύματα του κατηγορούμενου δεν δύνανται και από οικονομική άποψη να μεταβούν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Κω προκειμένου να συμμετάσχουν στη δίκη.

Ο συνολικός αριθμός των μαρτύρων που έχουν κλητευθεί είναι 42, ενώ αν υπολογίσει κανείς και τους προτεινόμενους από τις δύο πλευρές αναμένεται να ανέλθει στους 60. Το γεγονός αυτό κατέστησε εξαιρετικά δύσκολη την διεξαγωγή της δίκης στην Κω.

Στον κατηγορούμενο έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ και της απαγόρευσης ασκήσεως του επαγγέλματος του γυναικολόγου.

Ο ιατρός παραπέμπεται ειδικότερα σε δίκη ως υπαίτιος του ό,τι επιχείρησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος 9 γυναικών, χωρίς τη συναίνεσή τους. Επιπλέον κατηγορείται ως υπαίτιος του ό,τι εντός της Γυναικολογικής – Μαιευτικής Κλινικής ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος περισσότερων προσώπων, με κατάχρηση προς αντίσταση και συγκεκριμένα εις βάρος 12 γυναικών, αλλά και ότι προσέβαλλε με γενετήσιες πράξεις και προτάσεις τη γενετήσια αξιοπρέπεια ακόμη μίας.

29.12.2023
Καρπαθιακά Νέα