Οι Foals, του Γιάννη Φιλιππάκη, κάνουν τη μουσική στον τίτλο της διάσημης σειράς του BBC Universe

Οι Foals, του Γιάννη Φιλιππάκη, κάνουν τη μουσική στον τίτλο της διάσημης σειράς του BBC Universe

Η πολυβραβευμένη σπουδαία μπάντα  Foals, του Καρπάθιου Γιάννη Φιλλιπάκη, ένωσε τις δυνάμεις της με την αναγνωρισμένη εταιρεία ταινιών και τηλεοπτικών μουσικών του Hans Zimmer, Bleeding Fingers, για να ηχογραφήσουν μια αποκλειστική και μοναδική νέα έκδοση του τελευταίου single τους, Neptune. Το κομμάτι θα εμφανιστεί ως ο τίτλος για την επερχόμενη τηλεοπτική σειρά Universe της BBC Studios Science Unit, η οποία θα κάνει πρεμιέρα παγκοσμίως στο PBS στις ΗΠΑ και στο BBC Two και στο iPlayer στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 27 Οκτωβρίου 2021.

Μαζί με τον συνθέτη των Bleeding Fingers, Anze Rozman και τον παραγωγό των σκορ Russell Emanuel, οι Foals δημιούργησαν μια εκ νέου εκδοχή του Neptune – πρόκειται για το τραγούδι που κλείνει το άλμπουμ του συγκροτήματος το 2019 Everything Not Saved Will Be Lost – Part 2, το οποίο ήταν στην κορυφή του Chart στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής Brian Cox, το Universe είναι μια εκπληκτική νέα σειρά από τους δημιουργούς της βραβευμένης σειράς, The Planets. Η συνέχεια της διάσημης σειράς 2019, Universe, σηματοδοτεί την τελευταία παραγωγή του BBC. Χρησιμοποιώντας εκπληκτικές εικόνες CGI, την πιο πρόσφατη επιστημονική έρευνα και αρχειακό υλικό που αποτυπώθηκαν κατά τη διάρκεια επιστημονικών αποστολών, η σειρά βυθίζει τους θεατές στην εκτεταμένη και δραματική ιστορία του σύμπαντος, από τη στιγμή της έναρξής του πριν από 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια, μέχρι ποια θα μπορούσε να είναι η «τελική μοίρα» , τρισεκατομμύρια χρόνια στο μέλλον.

Σε μακρινά βασίλεια πολύ πέρα ​​από το οικείο ηλιακό μας σύστημα, ένα επικό δράμα εξελίσσεται συνεχώς. Η λίστα των καστ περιλαμβάνει αδίστακτους πλανήτες, γαλαξίες που συγκρούονται και μαύρες τρύπες μεγαλύτερες από ένα δισεκατομμύριο ήλιους – και κάθε χαρακτήρας έχει τη δική του εξαιρετική ιστορία να πει. Εμβαθύνει στην απεραντοσύνη του χώρου για να συλλάβει ισχυρές στιγμές όταν το σύμπαν άλλαξε για πάντα. Το υπερσύγχρονο κινούμενο σχέδιο προσφέρει εκπληκτικές, φωτορεαλιστικές αναλαμπές της γέννησης του πρώτου αστεριού, του χάους που δημιουργείται καθώς συγκρούονται δύο γαλαξίες και της δύναμης μιας υπερμεγέθης μαύρης τρύπας καθώς πετά ένα αστέρι στο διάστημα τόσο βίαια που είναι ακόμα ταξιδεύοντας εκατομμύρια χρόνια αργότερα. Το Σύμπαν μάλιστα κάνει τους θεατές πίσω στο χρόνο για να γίνουν μάρτυρες της γέννησης του ίδιου του χώρου και του χρόνου.

Οι Foals σχολίασαν: «Είμαστε όλοι μεγάλοι οπαδοί του Hans Zimmer και ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι όταν η ομάδα του μας πλησίασε για να συνεργαστούμε μαζί τους στον Ποσειδώνα ως τον τίτλο του Universe. Το πρωτότυπο είναι λίγο μίνι οδύσσεια και αυτή η νέα έκδοση βασίζεται σε αυτές τις δυναμικές ως ένα είδος απάντησης στην μεταβαλλόμενη φύση του χώρου ».

Ο Russell Emmanuel από τη Bleeding Fingers Music πρόσθεσε: “Μόλις ακούσαμε τον Neptune, καταλάβαμε ότι ήταν τέλειο για το εναρκτήριο θέμα του Universe. Ο στόχος μας ήταν να δώσουμε ορχηστρικά το μεγαλείο του πρωτότυπου τραγουδιού, παραμένοντας πιστοί στις ροκ εν ρολ ρίζες του.”

πηγή www.bbc.com