Απόδειξη ήθους, ανθρωπιάς και αγάπης ο Απολογισμός Φίλων Ζώων Καρπάθου 2023

Απόδειξη ήθους, ανθρωπιάς και αγάπης ο Απολογισμός Φίλων Ζώων Καρπάθου 2023

Το αναγνωρισμένο Σωματείο “Φίλοι Ζώων Καρπάθου”, μέλος στο ΕΜΖΣ, με Δελτίο Τύπου ανακοίνωσε τον απολογισμό του! Τις δεκάδες δράσεις, διασώσεις και τη φροντίδα που προσέφερε στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς της Καρπάθου το 2023: 

Όπως κάνουμε κάθε χρόνο ανελλιπώς από το 2020 που ιδρυθήκαμε, έτσι και φέτος ήρθε η ώρα να μοιραστούμε μαζί σας τον ετήσιο απολογισμό των Φίλων Ζώων Καρπάθου!

Το 2023 λοιπόν, περιθάλψαμε ζωάκια 110 φορές! Από τα οποία γάτες ήταν τα 75 και σκυλοι τα 35.

Στειρώσαμε 139 ζώα χωρίς καν να υπολογίσουμε όλα εκείνα που στειρώσαμε με το πρόγραμμα του Δήμου.

Εμβολιάσαμε 141 αδέσποτα ζωάκια και αγοράσαμε 221(!) αντιπαρασιτικά κολλάρα, χάπια για τα σκουλήκια και αμπούλες για μηνιαία πρόληψη από ψύλλους, τσιμπουρια και σκνίπες που προκαλούν σοβαρές μολυσματικές ασθένειες θωρακίζοντας την υγεία τους και την δημόσια υγεία!

Δώσαμε ειδική φαρμακευτική αγωγή για να τα θεραπεύσουμε, σε 96 ζώα και βιταμίνες σε 17!

Πληρώσαμε 16 ημέρες νοσηλείας στα κτηνιατρεία, κάναμε ειδικές εξετάσεις αίματος 38 φορές και έγιναν εγχειρήσεις σε 6 αδέσποτα μας.

Δυστυχώς έχασαν τη μάχη για την ζωή 7 ζωάκια τα οποία δεν καταφέραμε να σώσουμε…

Συνεργαστήκαμε για άλλη μια φορά με την σπουδαία οργάνωση, Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (Ε.Δ.Κ.Ε) και την δρ. Ντίνα Λαχανά πραγματοποιώντας άλλο ένα Πρόγραμμα Μαζικών Στειρώσεων στο νησί όπως κάνουμε κάθε χρόνο!

Σε αυτόν τον απίστευτο και κοπιαστικό μαραθώνιο στειρώσεων οι γιατροί με την βοήθεια των εθελοντών στείρωσαν 136 αδέσποτες γάτες σε μόλις 3 ημέρες!

Μάλιστα σε αυτό το πρόγραμμα και μόνο χάρη στις ευγενικές δωρεές σας, πήραμε την πρωτοβουλία και προμηθευτήκαμε 100 εμβόλια και έτσι 100 γατούλες όχι μόνο στειρώθηκαν αλλά και γύρισαν στις αποικίες τους εμβολιασμένες, με στόχο την ευζωία τους αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας!

Καταφέραμε επίσης έναν πραγματικό άθλο, να ταιζονται σχεδόν όλες οι γάτες της Καρπάθου!

Συντάξαμε μια λίστα σίτισης των τροφών του Δήμου, η οποία περιλαμβάνει όλους σχεδόν τους εθελοντές που ταιζουν στο νησί και είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες σίτισης των αδέσποτων ζώων, για πρώτη φορά στα χρονικά!

Οργανώσαμε και συμμετείχαμε σε meeting επανασύνδεσης στο Μόναχο με τους κηδεμόνες και τα ζωάκια μας που έχουν υιοθετηθεί στη Γερμανία όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε την πρόοδο τους και την ευζωια τους.

Στα πλαίσια της εκπαίδευσης των παιδιών, δεχθήκαμε πρόσκληση από το 35ο νηπιαγωγείο Πειραιά που μιλήσαμε στα παιδάκια για τον εθελοντισμό και μοιράσαμε μπολάκια για λίγο νερό στα αδέσποτα.

Συμμετείχαμε για άλλη μια χρονιά στο Summer Camp του Ποσειδώνα Καρπάθου όπου συνομιλήσαμε με τα παιδάκια για τον εθελοντισμό, παρέα με το κουτάβι Alex τον οποίο είχαμε πρόσφατα διασώσει και που θα χαρείτε να μάθετε ότι σήμερα ζει ευτυχισμένος στην Ολλανδία!

Καταφέραμε να γίνουμε αποδεκτοί και πλέον μέλη στο Μητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων της χώρας!

Επισκέφθηκε το νησί μας έπειτα από πρόσκληση μας η Γερμανίδα εκπαιδεύτρια ζώων συντροφιάς Rike Laerm όπου παρακολούθησε τα ζώα που φιλοξενούμε και έκανε σεμινάριο χειρισμού των ζώων στους εθελοντές μας!

Τέλος βρήκαν τις παντοτινές τους άριστες οικογένειες μέσα από τη φιλοζωική μας 23 τυχερά, πρώην αδεσποτάκια!

Σας ευχαριστούμε όλους για την αγάπη σας, τις διασώσεις σας, τις κοινοποιήσεις, όλους εσάς που μεταφέρατε ζωάκια στις οικογένειες τους.

Και ευχαριστούμε πάνω από όλα τους δωρητές μας, το άλλο μας μισό !

Οι δωρεές είναι η μόνη πηγή εσόδων μας άλλωστε.

Ποτέ δεν έχουμε πάρει αλλά ούτε και ζητήσει ούτε μισό ευρώ από το κράτος ή τον Δήμο Καρπάθου.

Ευχαριστούμε όλους εσάς για την στήριξη σας στη Φιλοζωική μας. Την νιώθουμε και μας δίνει κουράγιο!

Είμαστε πολλοί που τα αγαπάμε τα ζώα σε αυτό το νησι και είμαστε μια γροθιά 💕

9.5.2024

Καρπαθιακά Νέα