Κάρπαθος: Φωτιά στις Εξήλες. Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής

Κάρπαθος: Φωτιά στις Εξήλες. Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής

Φωτιά από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε πριν λίγη ώρα στην περιοχή Εξηλες Μενετών, κοντά στον Άγιο Αθανάσιο. Η φωτιά ελέγχεται όμως φυσάει και για τον φόβο των αναζωπυρώσεων παραμένουν άνδρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πυροσβεστικής η οποία μετέβη στο σημείο με 4 οχήματα και 10 άνδρες, ανάμεσα τους και ο διοικητής κ Αιβατογλου, και σε σύντομο χρόνο κατάφεραν να την οριοθετήσουν. Επίσης στην περιοχή βρίσκεται και η Αστυνομία της Καρπάθου και ο διοικητής κ. Ιωάννης Τσακιράκης.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου  για αύριο Δευτέρα 10/7  πολύ υψηλός κίνδυνος κατηγορίας 4 αναφέρεται για την Κάρπαθο και την Κάσο.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gov.gr.

9.7.2023

Καρπαθιακά Νέα