Δρομολόγια πλοίων 2024 της Κασοκαρπαθίας: «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»

Δρομολόγια πλοίων 2024 της Κασοκαρπαθίας: «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»

Εντός του Ιουλίου προβλέπεται να προκηρυχθούν από το Υπουργείο Ναυτιλίας  τα δρομολόγια   των άγονων γραμμών .

 Κατά πληροφορίες για την Κάρπαθο σχεδιάζεται να προκηρυχθούν τρία  μόνο δρομολόγια από Πειραιά, όπως εκτελούνται σήμερα από το ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΧΙΟΣ.

 Η πρόταση προς  στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καρπάθου να  συζητήσει το θέμα και να ζητήσουν την προκήρυξη δρομολογίων  με πολυετή σύμβαση με πλοίο 1ης κατηγορίας  και αντί του  τοπικού δρομολογίου από Ρόδο προς Κάρπαθο Κάσο, που  σχεδιάζεται να  περικοπεί,  να προστεθεί ένα  δρομολόγιο από Ρόδο μέχρι Ηράκλειο  κατά το διάστημα της θερινής περιόδου,  από   τον  Απρίλη μέχρι τον Οκτώβριο, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι αυξημένες μεταφορικές ανάγκες  κατά την διάρκεια του καλοκαιριού,  αγνοήθηκε.

Σημειώνεται πως η εταιρεία είναι διατεθημένη να αναλάβει την εκτέλεση του προτεινόμενου τοπικού  δρομολογίου, εφόσον  βέβαια προκηρυχθεί, με το  ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΧΙΟΣ   και  πως το κόστος του  καλύπτεται από τις  πιστώσεις που διατίθενται  σήμερα για την εξυπηρέτηση της γραμμής .

 Ελπίζουμε ο Δωδεκανήσιος Υφυπουργός Ναυτιλίας  Γιάννης Παππάς να  ενεργήσει   αυτεπάγγελτα  για την βελτίωση της προκήρυξης. Αλλιώς  η  Κάρπαθος κινδυνεύει να   καταστεί το μοναδικό νησί  που  θα έχει λιγότερα δρομολόγια  το 2024 σε σχέση με το 2023 χωρίς καμιά αντίδραση απο τους  τοπικούς εκπροσώπους μας.

Καλό θα είναι  οι τοπικοί παράγοντες να θυμούνται   πως «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» και  αντί να επαναπαύονται   να προλαμβάνουν δυσμενείς  καταστάσεις για το νησί μας.

Νίκος Κανάκης

πηγή protaikarpathos

9.7.2023

Καρπαθιακά Νέα