Σε μια εξαιρετικά δύσβατη περιοχή η φωτιά στο Τρίστομο

Σε μια εξαιρετικά δύσβατη περιοχή η φωτιά στο Τρίστομο

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 17 Οκτωβρίου 2020,στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Καρπάθου σήμανε συναγερμός . Δεν είναι η πρώτη φορά οι πυροσβέστες έχουν κληθεί για φωτιά σε μια τόσο δύσκολη θέση. Έμπειροι και γνώστες στις περιοχές του νησιού έτρεξαν στην Βόρεια Κάρπαθο.

Η φωτιά  άναψε σε δύσβατη περιοχή του Τριστόμου, σε μια εξαιρετικά δυσπρόσιτη περιοχή, μάλιστα αξίζει να αναφέρουμε ότι το 20μελές πεζοπόρο τμήμα των πυροσβεστών έφτασε στη θέση Κοίλος, εκεί χρειάστηκε να αφήσουν τα αυτοκίνητα και να περπατήσουν μέσα στα βουνά του νησιού για τρεις ώρες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των Καρπαθιακών Νέων ευτυχώς είχε σχετική άπνοια και το λιγοστό αεράκι έσπρωχνε τη φωτιά προς τη θάλασσα. Τα πεζοπόρα τμήματα κατέβηκαν με προσοχή τον γκρεμό και προσπάθησαν να σβήσουν τις εστίες της φωτιάς, όμως το καίριο χτύπημα έδωσε το εναέριο μέσο που κλήθηκε και έφτασε από τη Ρόδο. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα εναέρια μέσα έχει αποδειχθεί ότι είναι η μοναδική λύση.

 

Κάηκαν περίπου 200 στρέμματα δάσους χαμηλής βλάστησης. Με τη φωτιά πάλεψαν 21 πυροσβέστες ενώ ακόμη στο σημείο παραμένουν 15 μέλη του ΠΚ Καρπάθου. Τα αίτια παραμένουν άγνωστα και το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής θα διενεργήσει σχετική προανάκριση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ενώ μέσα στο περασμένο καλοκαίρι το Π.Κ. Καρπάθου δεν αντιμετώπισε φωτιές μέσα στον μήνα που διανύουμε, τον Οκτώβριο, είχε έξι περιστατικά, με σοβαρότερο αυτό στην περιοχή Κριθαρές των Μενετών.

Gepostet von Vasilis Piperis am Samstag, 17. Oktober 2020