Στη Νέα Υόρκη ο Γεραπετρίτης από τις 18 Σεπτεμβρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Γεραπετρίτης από τις 18 Σεπτεμβρίου

Προπομπός του Έλληνα Πρωθυπουργού θα είναι ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για τη 78η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις 18 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Προτεραιότητα του Υπουργού Εξωτερικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι η προώθηση της υποψηφιότητας της Ελλάδας, ως μη-μονίμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τη διετία 2025-2026 και η προβολή των θέσεων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Στο πρόγραμμα του Υπουργού Εξωτερικών περιλαμβάνονται συναντήσεις υψηλού επιπέδου, διμερείς και πολυμερείς επαφές με Υπουργούς Εξωτερικών από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, καθώς και συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του ΟΗΕ, της ΕΕ και περιφερειακών οργανισμών.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει σε τριμερείς συναντήσεις Ελλάδας-Κύπρου με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Ιορδανία. Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, τετραμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Κροατίας.

Επιπλέον, ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα λάβει μέρος σε συνομιλίες υψηλού επιπέδου για την ευρω-ατλαντική συνεργασία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, ενώ θα παραστεί σε Διατλαντικό Δείπνο που διοργανώνει ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας. Θα έχει επίσης, επαφές με την ηγεσία των αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων.

www.ieidiseis.gr

16.9.2023

Καρπαθιακά Νέα