Επιστολή Γιάννη Φραγκούλη στον Υπ. Ναυτιλίας: Μετά το OLYMPUS δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού

Επιστολή Γιάννη Φραγκούλη στον Υπ. Ναυτιλίας: Μετά το OLYMPUS δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού

 

Θέμα: Ακτοπλοϊκή σύνδεση Νησιών Nότιας Δωδεκανήσου

Προς:  Υπουργό  Ναυτιλίας κ΄ Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκη

Κοιν:   1. Υπουργό Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη

  1. Υφυπουργό ΥΝΑΝΠ κ. Κ. Κατσαφάδο
  2. ΓΓ ΥΝΑΝΠ Κ. Ευ. Κυριαζόπουλο
  3. ΓΓ ΥΝΑΝΠ κ. Εμμ. Κουτουλάκη
  4. Βουλευτές Δωδεκανήσου
  5. Περιφερειάρχη και μέλη ΠΣ Ν. Αιγαίου
  6.     Δημάρχους Δωδεκανήσου
  7. Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ελληνικής Ναυτιλίας
  8. Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών

 

Κύριε Υπουργέ,

Χριστός Ανέστη!

 

Αισθανόμαστε την ανάγκη, αμέσως μετά το Πάσχα, να επικοινωνήσουμε μαζί σας, προκειμένου να σας εφιστήσουμε περαιτέρω την προσοχή σας στην διαφαινόμενη διακοπή δρομολογίων προς τα νησιά της Νότιας Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με τα σημερινά επίσημα δεδομένα των ακτοπλοϊκών εταιρειών, ΑΝΕΚ και BLUESTARFERRIES, το τελευταίο προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Κάσο, Κάρπαθο, Χάλκη, κλπ, θα αναχωρήσει την Τρίτη 2 Μαΐου. Αμέσως μετά, εμφανίζεται ένα «κενό» μέχρι την Τρίτη 6 Ιουνίου!

      Δυστυχώς, η περσινή οδυνηρή μας εμπειρία με το πλοίο ΟΛΥΜΠΟΥΣ δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού και αισιοδοξίας.

Ακόμη και η αναμενόμενη έναρξη δρομολογίων του BLUE STAR CHIOS έχει επαναπροσδιοριστεί 3 φορές μέχρι σήμερα. Επιπλέον, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, μόλις την Μ. Παρασκευή, υπήρξε αδυναμία αποβίβασης φορτηγών οχημάτων στην Κάσο, με αποτέλεσμα ευπαθή προϊόντα να παραμείνουν στο πλοίο 4 τουλάχιστον ημέρες, με ότι αυτό συνεπάγεται…

Κοινή μας πεποίθηση είναι η ανάγκη άμεσης επίσημης ανακοίνωσης των δρομολογίων προς τα νησιά μας, ώστε να περιοριστούν οι δυσμενείς συνέπειες που έχουν εμφανιστεί στους μονίμους κατοίκους, κυρίως η ανασφάλεια και η  αγωνία ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, κατά την οποία περιμένουν ανυπόμονα επισκέπτες στα νησιά τους

           Με την βεβαιότητα ότι αντιλαμβάνεστε τη σοβαρότητα του θέματος, αναμένουμε την ανάληψη ενεργειών αρμοδιότητάς σας και είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών  Σωματείων

Αθηνών – Πειραιώς

Γιάννης Φραγκούλης
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας

Παροικιακών Δωδεκανησιακών

Σωματείων Ρόδου

                Νίκος Κωνσταντινίδης