Και ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο φετινό Pride με κεντρικό σύνθημα «Άνευ Όρων» στην Πλατεία Συντάγματος!

Και ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο φετινό  Pride με κεντρικό σύνθημα «Άνευ Όρων» στην Πλατεία Συντάγματος!

Με παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας και καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην πλατεία Συντάγματος ολοκληρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου οι εκδηλώσεις του Athens Pride 2022 με κεντρικό σύνθημα «Άνευ Όρων» και διεκδικητικό πλαίσιο: «για εκπαίδευση Άνευ Όρων, για ισότητα στον γάμο και την οικογένεια Άνευ Όρων, για ασφάλεια Άνευ Όρων, για συμπερίληψη Άνευ Όρων, για ζωή Άνευ Όρων».

Στο φετινό Pride έδωσαν το παρόν υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης. Από την κυβέρνηση το παρών έδωσαν στο Σύνταγμα, ο Άκης Σκέρτσος, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Άλεξ Πατέλης και η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των διοργανωτών «τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα. Όλα τα άτομα γεννιόμαστε αδιακρίτως ελεύθερα.

Έχουμε δικαίωμα στην ελευθερία λόγου και έκφρασης της προσωπικότητας, στη σωματική ακεραιότητα, στην εκπαίδευση, στον γάμο, στην οικογένεια, στην εργασία και στην ασφάλεια. Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει στην πράξη όταν τα δικαιώματα αυτά θα πρέπει να καλύπτουν και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τα χαρακτηριστικά, την έκφραση και την ταυτότητα φύλου μας.

Ξαφνικά εμφανίζονται αυθαίρετοι περιορισμοί βασιζόμενοι σε ανυπόστατες εκτιμήσεις, οι οποίοι εντείνουν την ανασφάλεια και τις διακρίσεις που βιώνουμε διαρκώς». Και σημειώνεται: «Δικαιούμαστε να ζούμε απολαμβάνοντας τα δικαιώματα και εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις που μοιραζόμαστε με τον υπόλοιπο κόσμο. Εμείς και οι οικογένειές μας διεκδικούμε πραγματική ισότητα χωρίς “ναι μεν… αλλά”, με ασφάλεια και συμπερίληψη, χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους. Άνευ Όρων».

«Κανείς δεν πρέπει να ντρέπεται, να κρύβεται ή να φοβάται για αυτό που είναι ή για όσα νιώθει», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σε ανάρτησή του στα social media, με αφορμή το Athens Pride.

Ο κ. Σκέρτος συνέχισε: «Χάρη στο pride μαθαίνουμε αυτό ακριβώς: πόσο σημαντική είναι δηλαδή η αποδοχή αλλά και η ορατότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ φίλων, συγγενών και συναδέλφων μας για να φτάσουμε σε μια κοινωνία πιο συνεκτική χωρίς αποκλεισμούς».

«Η κυβέρνηση έχει και τη βούληση αλλά και το σχέδιο για να το πετύχουμε. Ήδη μέσα σε λιγότερο από 12 μήνες από την σύνταξη της εθνικής στρατηγικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ υπό τον καθηγητή Σισιλιάνο, έχουν ολοκληρωθεί ή υλοποιούνται 14 από τις προτάσεις της. Και συνεχίζουμε… Μέχρι η χώρα μας να γίνει ο τόπος που ο καθένας και η καθεμιά θα είναι σε θέση να πετύχει όσα ονειρεύεται και μπορεί», πρόσθεσε.