Τη Γεωργία Νταγάκη, το «Γύρο του Κόσμου σε 80 ημέρες», αλλά και τα πνευστά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών φέρνει ο ΚΟΠΑΠ!

Τη Γεωργία Νταγάκη, το «Γύρο του Κόσμου σε 80 ημέρες», αλλά και τα πνευστά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών φέρνει ο ΚΟΠΑΠ!

Φαίνεται ότι οι δυσκολίες για τον ΚΟΠΑΠ ξεπεράστηκαν. Έστω και την τελευταία στιγμή ετοιμάζονται δράσεις για το φετινό καλοκαίρι και ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, μάλιστα για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, οι μουσικές εκδηλώσεις έχουν διαφορετική οπτική και προσανατολισμό από τον δημοτικό οργανισμό πολιτισμού.

Τα ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΑ ΝΕΑ παρουσιάζουν τις τέσσερις κεντρικές προτάσεις του ΚΟΠΑΠ, που αφορούν μεγάλες εκδηλώσεις. Εκτός από αυτές τις εκδηλώσεις, ο ΚΟΠΑΠ ετοιμάζει και μια σειρά άλλων δράσεων τοπικής εμβέλειας.

Καταρχήν στο τέλος του δεύτερου ή στα μέσα του τρίτου δεκαήμερου του Ιουλίου θα γίνει συναυλία της γνωστής τραγουδίστριας Γεωργίας Νταγάκη μαζί με σχήμα 7 μουσικών. Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τo Ρέθυμνο Κρήτης. Από την ηλικία των 12 χρόνων ξεκίνησε μαθήματα κρητικης λύρας ενώ παράλληλα ξεκίνησε πιανο, φωνητική, θεωρια και αρμονια της μουσικής. Από αρκετά μικρή ηλικία ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική και έχει συνεργαστεί με πολλούς παραδοσιακούς μουσικούς αλλά και με ερμηνευτές της έντεχνης σκηνής, μια και το ρεπερτόριο της είναι ευρύτερο.Σημαντικός σταθμός στην καριέρα της ήταν η συνεργασία της με τον θρύλο της rock σκηνής ERIC BURDON, το καλοκαίρι του 2009, στην ευρωπαική του περιοδία παίζοντας σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Προς το τέλος Αυγούστου, και σε επανάληψη στις αρχές Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το 3ο μουσικό φεστιβάλ στους δρόμους των Πηγαδιών με διάφορα ήδη μουσικής από τα ντόπια μουσικά σχήματα. Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων δρόμου που γνώρισαν επιτυχία και αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το νεανικό κοινό της Καρπάθου.

Το πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου θα ανέβει στην Κάρπαθο το θεατρικό ” Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες ” του Ιουλίου Βερν, πρωταγωνιστούν ο Μέμος Μπεγνής και η Ναταλία Δραγούμη.Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection, η οποία σχεδιάστηκε στο εξωτερικό, ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία, αναφέρει το δελτίο τύπου της θεατρικής παράστασης!

Τέλος  η μεγάλη εκδήλωση που προγραμματίζει ο ΚΟΠΑΠ, γύρω στις 18 Σεπτεμβρίου.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με τα πνευστά όργανα προγραμματίζει ταξίδι στην Κάρπαθο για να πραγματοποιήσει μια συναυλία αλλά και διάφορες δράσεις στα σχολεία του νησιού!

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών είναι το αρχαιότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα ως Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών και έκτοτε πέρασε από διάφορα στάδια, τόσο ως προς την ονομασία, όσο και ως προς τον τρόπο λειτουργίας της. Η πρώτη συναυλία της ως Κρατική Ορχήστρα Αθηνών δόθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1943.

Το αμέσως επόμενο θέμα, το οποίο περιμένουμε να φροντίσει άμεσα ο ΚΟΠΑΠ, είναι την πολύπαθη υπόθεση του Δημοτικού Γυμναστηρίου. Η π. Πρόεδρος, κα Ρίτα Καλή Φιλιππούση, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (14.6.2022) ανέφερε ότι ο χώρος του νέου Γυμναστηρίου είναι έτοιμος και απομένει να τον παραλάβει ο ΚΟΠΑΠ και να ξεκινήσει να πληρώνει το ενοίκιο. Στη συνέχεια να αγοράσει νέα όργανα που θα προστεθούν στα παλιά και να τοποθετήσει γυμναστή ή γυμνάστρια.

Πηγή Καρπαθιακά Νέα