Ο Γιώργος Χατζημάρκος και η παράταξή μας, δεν είμαστε της Περιπατητικής Σχολής. Speed Runners, είμαστε

Ο Γιώργος Χατζημάρκος και η παράταξή μας, δεν είμαστε της Περιπατητικής Σχολής. Speed Runners, είμαστε

 

Γιώργος Υψηλάντης

Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

 

Αγαπητέ κ. Δημελλά, αφορμή για την παρέμβαση απετέλεσε χθεσινό άρθρο σας στα «Καρπαθιακά Νέα». Επιτρέψτε μου κάποια σχόλια και παρατηρήσεις.

Καμμιά εκλογική διαδικασία δεν αποτελεί περίπατο για τους μετέχοντες σ’ αυτήν. Ακόμα κι όταν είναι χαλαρή, τόσο που να τη βλέπει κανείς ως περίπατο, εμείς τουλάχιστον θέλουμε ο περίπατος αυτός να είναι υγιεινός. Να μην γίνεται σ’ ένα περιβάλλον μιζέριας, ψεύδους και τοξικότητας, αλλά σ’ ένα περιβάλλον υγιές, δημοκρατικό, με αλήθειες και ανταλλαγή/αντιπαράθεση πολιτικών θέσεων και προτάσεων. Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν είμαστε της περιπατητικής σχολής. Speed runners, είμαστε!

Παραδέχεστε σωστά, από τον τίτλο κιόλας του άρθρου σας, ότι οι δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και την παράταξή μας «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο», ως αδιαφιλονίκητο νικητή. Προφανώς οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την εικόνα της στιγμής και λένε την αλήθεια. Ωστόσο δεν είναι εκλογές. Αν ήταν εκλογές, η κουβέντα μας θα τέλειωνε εδώ. Εμείς θα κάνουμε εκλογές, γιατί πιστεύουμε βαθιά στην λογοδοσία κι επιδιώκουμε την κρίση, την σύγκριση, την αξιολόγηση και την ανανέωση της εμπιστοσύνης του κόσμου. Θα κάνουμε εκλογές, γιατί μας αρέσουν, αλλά και γιατί ξέρουμε να τις κάνουμε.

Το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας και στην ΠΕ Καρπάθου-Η.Ν. Κάσου, είναι ιδιαίτερα αξιόμαχο όπως σωστά επίσης σημειώνετε. Κι οι τρεις υποψήφιοι μας, Πόπη Νικολαΐδου, Μαρία Τσακίρη και Μανώλης Παραγυιός, είναι καταξιωμένοι στην ζωή και στην κοινωνική/πολιτική τους δράση στον τόπο μας. Θα είναι χαρά μας και ευχόμαστε κι οι άλλες τρεις περιφερειακές παρατάξεις που κατεβαίνουν σ’ αυτές τις εκλογές, να συγκροτήσουν εξίσου αξιόμαχα ψηφοδέλτια. Θα είναι καλό για τον τόπο. Γιατί ο καθένας που συμμετέχει στα κοινά είναι χρήσιμος, ανεξάρτητα από τον ρόλο που θα του αναθέσει με την ψήφο του ο λαός μας.

Χαίρομαι που κι εσείς διαπιστώνετε ότι «κανείς δεν αμφιβάλλει για την προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής, ούτε λέει ότι δεν έχει παρουσιάσει έργο». Συμφωνούμε και η κουβέντα θα μπορούσε να σταματήσει κι εδώ. Ωστόσο μας ψέγετε για καθυστερήσεις κάποιων έργων και άλλα τινά. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες μιας και με παλαιότερες δηλώσεις μου, έχουν δοθεί επαρκείς κι αναλυτικές εξηγήσεις γι’ αυτά. Ρίχνοντας μια ματιά στα στοιχεία των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΝΑι, διαπιστώνει κανείς ότι στα δυο νησιά της επαρχίας μας, έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης έργα προϋπολογισμού 16.775.543,81€ επί θητείας μας. Έχουν ήδη δρομολογηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπάθου, ώριμα έργα άνω των 20 εκατ. Ευρώ. Επιπλέον και η  πλήρης αποκατάσταση του κτιρίου του Επαρχείου. Όποτε το θελήσετε, τα αναλυτικά στοιχεία είναι στη διάθεσή σας. Μακάρι να είχαν λυθεί όλα τα ζητήματα των νησιών μας και να είχαν ικανοποιηθεί όλα τους τα αιτήματα. Τότε δεν θα υπήρχε λόγος ανάμιξής μας στην πολιτική. Έχουμε δρόμο και πολλή δουλειά μπροστά μας.

Επειδή η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκτείνεται και υλοποιεί έργα σε πενήντα νησιά, εάν για κάτι κινδυνεύουμε να κατηγορηθούμε, δεν είναι για το ότι η επαρχία μας είναι παραμελημένη, αλλά μάλλον για μεροληπτική αντιμετώπιση των δυο νησιών της, λαμβανομένων υπόψη των πληθυσμιακών και άλλων στοιχείων και χαρακτηριστικών τους.

Φυσικά δεν είναι μόνο τα έργα. Ας ρίξουμε π.χ. μια ματιά στην σημερινή κατάσταση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των νησιών μας. Τι σχέση έχει με το χθες; Τυχαία φτάσαμε ως εδώ;

Κλείνοντας, λέτε πως η ιδεολογικοπολιτική κατεύθυνση της παράταξης Χατζημάρκου είναι ψηλά στις επιλογές της Καρπάθου. Και της Κάσου θα πρόσθετα εγώ. Αλήθεια είναι κι αυτό. Ωστόσο είναι επίσης αλήθεια ότι είναι η μόνη παράταξη απ’ αυτές που κατεβαίνουν στις εκλογές, που έχει διευρυμένα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και περιλαμβάνει στους κόλπους της και στελέχη από ιδεολογικοπολιτικούς χώρους διαφορετικούς από εκείνον του κόμματος που την στηρίζει. Και ψηφίζεται αντίστοιχα και θα ψηφιστεί ξανά -σε μεγαλύτερο ακόμα ποσοστό κατά τη δική μου εκτίμηση-, από πολίτες όλων των ιδεολογικοπολιτικών χώρων.

Πάμε λοιπόν να κάνουμε εκλογές και όχι περίπατο, χωρίς υπεροψία και αλαζονεία, με αγάπη και σχέδιο για τον τόπο. Είμαστε βέβαιοι για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη της Καρπάθου και της Κάσου κι αυτό θα φανεί σύντομα στην κάλπη. Μέχρι τότε συνεχίζουμε να δουλεύουμε ασταμάτητα. Το αύριο θα είναι ακόμα πιο λαμπερό και θα βρει τα νησιά μας ακόμα πιο #Μπροστά!

26.8.2023

Καρπαθιακά Νέα