Γιορτή του Πατέρα: Ο Ηλίας Κ. Μαρής τιμήθηκε στις Μενετές σε εκδήλωση της εκκλησιαστικής επιτροπής

Γιορτή του Πατέρα: Ο Ηλίας Κ. Μαρής τιμήθηκε στις Μενετές σε εκδήλωση της εκκλησιαστικής επιτροπής

Σε μια λιτή μα συγκινητική εκδήλωση τιμήσαμε σήμερα Κυριακή των Πατέρων, 16 Ιουνίου 2024, για πρώτη φορά στην ενορία μας, το ιερό πρόσωπο του Πατέρα. Στην εισαγωγή ο π.Μιχαήλ αναφέρθηκε στον κοινό μας Πατέρα, το πρόσωπο του Θεού Πατέρα, ο οποίος είναι η αιτία ύπαρξης του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και από αγάπη δημιούργησε τον άνθρωπο.

Η ανθρώπινη πατρότητα είναι εικόνα της θείας Πατρότητας. Στη συνέχεια η κ.Παντούλα Οθείτου αναφέρθηκε στους βασικούς σταθμούς της ζωής του τιμώμενου συγχωριανού μας, κ. Ηλία Κ. Μαρή.

Ένας γνήσιος Μενετιάτης, ο οποίος γεννήθηκε τον Ιουνουάριο του 1929 και έζησε στο χωριό του, εργάστηκε σ’ αυτό, νυμφεύτηκε, απέκτησε τρία τέκνα, ξενιτεύτηκε ζώντας εκεί 33 χρόνια και τελικά επέστρεψε στα πάτρια να προσφέρει στη ζωή της κοινότητας και της ενορίας μας. Τέλος πήρε τον λόγο ο κ. Ηλίας βαθιά συγκινημένος ευχαρίστησε τις εκκλησιαστικές επιτροπές, την οικογένειά του και τους παρευρισκομένους.

Ευχόμαστε ο κοινός μας Πατήρ ο Ουράνιος να του χαρίζει υγεία και δύναμη και να περιβάλλεται από την οικογένεια και συγχωριανούς του για πολλά ακόμη χρόνια.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Πατέρες!

Εκκλησιαστική Επιτροπή Μενετών Καρπάθου

17.6.2024

Καρπαθιακά Νέα