Θέμα στην Corriere della Sera ο "πρεσβευτής" της Καρπάθου Giuseppe Cederna!

Θέμα στην Corriere della Sera ο "πρεσβευτής" της Καρπάθου Giuseppe Cederna!

Αγαπά την Κάρπαθο και δε χάνει ευκαιρία να το αποδείξει με πράξεις! Άλλωστε πριν δυο χρόνια τιμήθηκε από την Δήμο Καρπάθου και θεωρείται πια “πρεσβευτής” του νησιού!

Ο λόγος για τον πολύ γνωστός Ιταλό ηθοποιό Giuseppe Cederna, ο οποίος έγινε κεντρικό θέμα στην εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας Corriere della Sera!

Ο Giussepe Cederna έγινε γνωστός στη χώρα μας από την ταινία «Mediterraneo», στην οποία υποδύθηκε τον Αντόνιο Φαρίνα, έναν από τους οκτώ Ιταλούς στρατιώτες που ξεχάστηκαν στο Καστελλόριζο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σήμερα αυτό συμβαίνει στη αληθινή ζωή του, αναφέρει η Corriere della Sera!

Ο κ. Cederna είναι πολύ καλός φίλος της οικογένειας Λεντάκη, η οποία έχει ταβέρνα στην Αυλώνα. Κάποτε λοιπόν, για να τους ανταποδώσει την φιλοξενία, αφού δεν δέχονταν χρήματα από εκείνον, τον άφησαν να βοηθήσει στα χωράφια. Εκείνος το θεώρησε μεγάλη τιμή που τον εμπιστεύτηκαν στη σοδειά τους, κάτι που ήταν ζωτικής σημασίας .Στη συνέχεια τους είπε ότι οπότε έχει χρόνο  βοηθάει στην ταβέρνα ώστε οι επισκέπτες της Βόρειας Καρπάθου που τον αναγνωρίζουν να πηγαίνουν εκεί για φαγητό.

Ο Giussepe Cederna είναι εξαιρετικός άνθρωπος και λάτρης της Καρπάθου μας λέει η έμπειρη στον τουρισμό Δέσποινα Νταργάκη!

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 21 Ιουνίου 2021, στην Όλυμπο και στο σπίτι της κας Λεντάκη, πραγματοποιήθηκε μια συμβολική εκδήλωση προς τιμήν Giuseppe Cederna που τιμάει το νησί μας με την παρουσία του επί 7 συνεχόμενα χρόνια!

Η επιτροπή τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του Δήμου Καρπάθου, μέσω του προέδρου κ Λύκου Νικόλαου και ο Δήμος Καρπάθου μέσω του ειδικού συνεργάτη τουρισμού, κ Τσαγκάρη Ανδρέα, έδωσαν στον κ. Cederna έναν αναμνηστικό έπαινο για τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις του στο νησί μας.

Ο ίδιος ένιωσε ιδιαίτερα συγκινημένος και διαβεβαίωσε ότι πάντα θα μιλάει με τα καλύτερα λόγια για το νησί μας και θα αποτελεί τον πρεσβευτή της Καρπάθου στην Ιταλία! Στην εκδήλωση παρευρισκόταν και η συνεργάτης του Δήμου Καρπάθου στην Ιταλία, δημοσιογράφος κ. Ελένη Σαρικώστα.

Ο Giuseppe Cederna είναι γεννημένος στη Ρώμη, γιος του δημοσιογράφου και πολιτικού Antonio Cederna και ανιψιός του συγγραφέα και δημοσιογράφου Camilla Cederna, από πολύ μικρός  έδειξε το ταλέντο του στο επάγγελμα του μίμου και του κλόουν και μετά από αρκετές θεατρικές εμπειρίες το 1977 ίδρυσε την εταιρεία Anfeclown. Προσκλήθηκε από το Teatro dell’Elfo για αρκετές συνεργασίες, εκεί ο Cederna συναντήθηκε με τον σκηνοθέτη Gabriele Salvatores με τον οποίο εργάστηκε, στη σκηνή και αργότερα σε ταινίες, συμπεριλαμβανομένου την βεβευμένη ταινία με όσκαρ Mediterraneo.

Μετά από έναν μικρό ρόλο στη δραματική ταινία του Μάρκο Μπελόκιο το 1972, Sbatti il ​​mostro alla prima pagina, στη δεκαετία του 1980 ο Giussepe Cederna ξεκίνησε μια καριέρα ως καρατερίστας, τόσο σε λαμπρούς όσο και σε δραματικούς ρόλους. Είναι παθιασμένος με την ορειβασία και θεωρείται πολύ καλός συγγραφέας. (πηγή στοιχείων βιογραφικού wikipedia).

11.7.2023

Καρπαθιακά Νέα