11 εργάτες καθαριότητας και ένας ηλεκτρολόγος εναερίτης προσλήφθηκαν στον Δήμο Καρπάθου

11 εργάτες καθαριότητας και ένας ηλεκτρολόγος εναερίτης προσλήφθηκαν στον Δήμο Καρπάθου

γράφει ο Προϊστάμενος τμήματος Περιβάλλοντος Δήμου Καρπάθου

Ιωάννης Φωκάς Σακελλιάδης

Σήμερα Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023, ξεκίνησαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καρπάθου όπου θα καλυφθούν ανάγκες στην στελέχωση των απορριμματοφόρων του Δήμου Καρπάθου αλλά και θα καλυφθούν ανάγκες στον καλλωπισμό και την καθαριότητα όλου του νησιού. Να σημειώσουμε ότι οι τρεις θέσεις για οδηγούς, με συμβάσεις 8μηνης διάρκειας, δεν καλύφθηκαν.

Την εποπτεία του Τμήματος Περιβάλλοντος ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Νισύριος και προτεραιότητα θα δωθεί στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Πηγαδίων και στις περιοχές όπου διέρχεται μεγάλο μέρος του τουρισμού. Επίσης θα καταβληθούν προσπάθειες προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες καλλωπισμού σε σημεία μεσόγεια των Πηγαδίων όπως σκάλες -λακουβες -ξεχωρτίσματα -κλαδεματα κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανάγκες αυτές δεν αφορούν μόνο την πρωτεύουσα του νησιού, αφορούν σχεδόν όλα τα χωριά και τους οικισμούς της Καρπάθου που πρέπει να καθαριστούν και να καλλωπιστούν και βέβαια να υπογραμμίσουμε ότι οι καθαρισμοί των κοινοτήτων θα γίνουν σε συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων και του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Επομένως όλοι μπορούν να καταλάβουν ότι το να καθαριστεί και να καλλωπιστεί όλο το νησί σε μια μέρα είναι αδύνατον. Η συνεργασία των δημοτών με το Τμήμα Περιβάλλοντος, του Δήμου Καρπάθου, είναι πλέον πιο επιβεβλημένη από κάθε άλλη φορά αν θέλουμε να καταφέρουμε να δαμάσουμε τον χρόνο και να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Η συνεργασία των δημοτών κυρίως αφορά το να μην ρίχνουν όπου βρουν τα βαρέα αντικείμενα που επιθυμούν να ξεφορτωθούν και να καλούν την υπηρεσία του Τμήματος Περιβάλλοντος για την εξυπηρέτηση τους.

Εμείς, ως εργαζόμενοι στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου, θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε. Από τους δημότες του νησιού ζητάμε μόνο υπομονή και την συνεργασία τους, κανείς δεν θέλει ούτε και έχει πρόθεση να αδικήσει κανέναν. Ο προγραμματισμός της υπηρεσίας καθαριότητας γίνεται σύμφωνα με τις τρέχουσες ανάγκες του νησιού, αν υπάρχει καθυστέρηση σε έναν τομέα είναι γιατί σίγουρα δίνεται προτεραιότητα σε κάποιον άλλο τομέα,

Ένα όμως είναι σίγουρο, κανένας από εμάς δεν κάθεται, όλοι εργάζονται κανονικά τα ωράρια τους και σε πολλές περιπτώσεις εργάζονται 7 ημέρες την εβδομάδα προκειμένου να καλυφθούν όλες οι υπηρεσιακές ανάγκες του Δήμου.

Ας μην αδικούμε λοιπόν το προσωπικό του Δήμου Καρπάθου, με διάφορες αναρτήσεις και υποτιμητικά σχόλια στο διαδίκτυο. Οι εργαζόμενοι προσπαθούν πάντα για το καλύτερο, αυτή είναι η δουλειά τους και το έχουν αποδείξει άλλωστε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα μόνον έξι εργαζόμενοι πάλευαν ολόκληρη την Κάρπαθο.

11.7.2023

Καρπαθιακά Νέα