Ο συντοποίτης μας, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας, Δρ Γιώργος Σαρρής, συστήνει να προχωρήσουμε το ταχύτερο σε εμβολιασμό

Ο συντοποίτης μας, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας, Δρ Γιώργος Σαρρής, συστήνει να προχωρήσουμε το ταχύτερο σε εμβολιασμό
Με σημερινή του ανάρτηση, 28 Αυγούστου 2021, ο διεθνούς κύρους παιδοκαρδιοχειρουργός, με καταγωγή από την Κάρπαθο, Δρ Γιώργος Σαρρής, μας προτρέπει το ταχύτερο, όπως χαρακτηριστκά αναφέρει να εμβολιαστούμε!
“Πολλοί γονείς παιδιών που έχουν καρδιολογικό ιστορικό (παιδιών που έχουν υποβληθεί σε καρδιοχειρουργική επέμβαση στο παρελθόν, ή που παρακολουθούνται για κάποιο καρδιολογικό θέμα που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί καρδιοχειρουργική επέμβαση) αλλά και κάποιοι ενήλικες ασθενείς με καρδιολογικό ιστορικό, με ερωτούν, αν πρέπει να προχωρήσουν σε εμβολιασμό για COVID 19, φοβούμενοι για ενδεχόμενες παρενέργειες.
Απαντώ σε όλους ότι οι σοβαρές παρενέργειες και οι κίνδυνοι από λοίμωξη με κορωνοϊό είναι εκατοντάδες χιλιάδες φορές περισσότερο πιθανές και σοβαρές από οποιαδήποτε εξαιρετικά σπάνια παρενέργεια των εμβολίων. Οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι θα προσβληθούν αργά ή γρήγορα από κορωνοϊό, και αυτό, ιδιαίτερα για άτομα με καρδιολογικό ιστορικό, συνεπάγεται μεγάλους κινδύνους.
Συνεπώς, συστήνω σε όλους να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν σε εμβολιασμό.
Άλλωστε αυτή είναι και η σύσταση των ειδικών για τα θέματα αυτά επιστημονικών φορέων παγκοσμίως.
Ευτυχώς, το εμβόλιο είναι πλέον διαθέσιμο και για παιδιά άνω των 12 ετών.”

 


Ο κ. Σαρρής με λαμπρές περγαμηνές από το Harvard και το Stanford, θήτευσε δίπλα στον Norman Shamway, τον αποκαλούμενο και ως «πατέρα των καρδιακών μεταμοσχεύσεων», τον πρώτο που πραγματοποίησε μεταμόσχευση καρδιάς στις ΗΠΑ.

Εργάστηκε στο Emory και στην ClevelandClinic και όμως το όραμα και η αγάπη για την Ελλάδα τον οδήγησαν πίσω στην πατρίδα, όπου ανέλαβε την οργάνωση και διεύθυνση του παιδοκαρδιοχειρουργικού προγράμματος στο Ωνάσειο.

Από τότε έχουν περάσει αρκετά χρόνια έρευνας και προσφοράς κατά τα οποία ο διεθνούς κύρους παιδο-καρδιοχειρουργός, Γεώργιος Σαρρήςδιαπρέπει και εξακουλουθεί να οραματίζεται μια διαφορετική Ελλάδα.

Πριν λίγα χρόνια βραβεύθηκε για το «Heart Print Project» μια επαναστατική τεχνική τρισδιάστατης εκτύπωσης καρδιάς για την προσομοίωση της εγχείρισης ελαχιστοποιώντας έτσι τους κινδύνους για τους μικρούς του ασθενείς.

Σήμερα είναι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας (European Congenital Heart Surgeons Association – ECHSA) και επικεφαλής της Επιτροπής Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων και Ενηλίκων, που συγκροτήθηκε με εντολή του Υπουργείου Υγείας με στόχο τον εκσυγχρονισμό των παιδοκαρδιοχειρουργικών Κέντρων στην Ελλάδα και τη λειτουργία τους στα διεθνή πρότυπα. (στοιχεία από την www.huffingtonpost.gr)