Το νέσ Δ/Σ του Μερτώνα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καρπάθου, τον Διοικητή Π.Υ. & επιχειρηματίες της περιοχής

Το νέσ Δ/Σ του Μερτώνα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καρπάθου, τον Διοικητή Π.Υ. & επιχειρηματίες της περιοχής

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καρπάθου Ιωάννη Νισύριο είχε στις 25/8 αντιπροσωπία του Συλλόγου Μερτώνα υπό τους Β.Χαλκιά-πρόεδρο, Β. Μικροπανδρεμένο-αντιπρόεδρο, Μ.Μικρό-γραμματέα και Μιχ. Τσαγκάρη-πρώην Κοινοτάρχη Απερίου. Τέθηκαν τα φλέγοντα θέματα του οικισμού και συζητήθηκαν τρόποι υλοποίησής τους, ενώ κατατέθηκε και σχετικό υπόμνημα. Και από τις δύο πλευρές δηλώθηκε ισχυρή βούληση για συνεργασία προς επίλυση των θεμάτων. Δόθηκε προτεραιότητα στην μελέτη-κατασκευή του δρόμου Μερτώνας-Κ.Παναγιά και από τους δύο κλάδους : Μερτώνας-Κατώδιο-Κ.Παναγιά και Κομπιές-Παραούι-Κ.Παναγιά. Επίσης στη μελέτη-κατασκευή δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης.

Ενδιαφέρουσα συνάντηση (26/8) με τον Διοικητή του Π.Κ. Καρπάθου, Π/γο Δημήτρη Αϊβάτογλου είχε επίσης αντιπροσωπία του Συλλόγου για θέματα πυροπροστασίας του οικισμού. Τα δύο μέρη δεσμεύτηκαν για μελλοντική στενή συνεργασία.

Τέλος η ανωτέρω αντιπροσωπία συναντήθηκε με τους ιδιοκτήτες των νέων ξενοδοχειακών μονάδων Natura et Mare και Two Goats, που κατά γενική ομολογία έχουν αναβαθμίσει την περιοχή και έχουν τονώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον.


Από τις 8-8-2021 το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μερτώνα Καρπάθου συγκροτήθηκε ως εξής :

Πρόεδρος Βασίλης Μ. Χαλκιάς
Αντιπρόεδρος : Βασέλης Μ. Μικροπανδρεμένος
Γραμματέας : Μιχάλης Γ. Μικρός-Μικροπανδρεμένος
Ταμίας : Γιώργος Κ. Μακρής
Σύμβουλοι : Χρυσάνθη Γ. Ζαράρη, Λογοθέτης Γ. Λαμπρινός, Φωτεινή Μ. Τσαγκάρη
Βασικές προτεραιότητες του νέου Δ.Σ. η συνεργασία με το Δήμο Καρπάθου και κάθε αρμόδια αρχή για τη δημιουργία υποδομών ύδρευσης-αποχέτευσης και την κατασκευή του δρόμου Μερτώνα-Παναγιάς.

φωτογραφία facebook Mertonas