Γραμμή Κασοκαρπαθίας. Από τις μεγάλες δηλώσεις την ουρά στα σκέλια. Μα για ένα χρέος γίνονται όλα;

Γραμμή Κασοκαρπαθίας. Από τις μεγάλες δηλώσεις την ουρά στα σκέλια. Μα για ένα χρέος γίνονται όλα;

Κυβερνητικά στελέχη μετά από τις μεγαλόσχημες καλοκαιρινές δηλώσεις έρχονται σήμερα να ανακοινώσουν ότι δυστυχώς  «ο διαγωνισμός της κασοκαρπαθίας δεν είχε μειοδότη και κρίθηκε άγονος» κι αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχει κάποιο χρέος στην blue star ferries που «έφερε την ανατροπή των σχεδίων».

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε λίγο πριν κλείσει ο διαγωνισμός, μιλώντας στον Sky  Rodos, ο δήμαρχος της Κάσου κ.Μιχάλης Ερωτόκριτος, που είχε επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της Blue Star Ferries κ. Μιχάλη Σακέλη.

« Είχα επικοινωνία με τον κ. Σακέλη και μου είπε πως υπάρχει ένα θέμα με τις οφειλές του υπουργείου Ναυτιλίας προς την εταιρεία ύψους  40 με 45 εκατομμύρια ευρώ. Δεν θέλουν δηλαδή να αυξηθεί στα 65 εκατομμυρίων ευρώ  με τα 20.000.000 που θα κοστίσει η κάλυψη της γραμμής . Επικοινώνησα και με τον κ. Θεοδωράτο που μας είπε πως έχει κατατεθεί πρόταση προς το υπουργείο και αναμένει την απάντηση στις 22 που ανοίγονται οι φάκελοι», δήλωσε ο κ. Ερωτόκριτος.

Όσο αφορά τους βουλευτές Δωδεκανήσου νιώθουν πως έκαναν το «χρέος τους» κι ο καθένας, όπως μπορούσε, “διαμαρτυρήθηκε” για την κατάσταση. Ωστόσο τόσο ο Δήμος Καρπάθου όπως και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχουν ανακοινώσει αν τους έχει ενοχλήσει η εξέλιξη στο όλο θέμα!

Για να μην μπερδευόμαστε το θέμα αφορά ψυχές που ζουν στην εσχατιά του Αιγαίου, δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε στην άκρη τους ανθρώπους για τις όποιες μικροπολιτικές φοβίες μας. Ντροπή να υπόσχεσαι κι έπειτα να σηκώνεις τους ώμους φοβισμένος!

Κάσος και Κάρπαθος απαιτούν λύση. Σήμερα, όχι υποσχέσεις στην προεκλογική περίοδο. Κι ως πρώτη απορία, δε γνώριζαν για το χρέος όταν δήλωναν ότι ουσιαστικά καταργούν την «άγονη γραμμή»;

Κρίμα, ωστόσο δε μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι βρίσκουν και κάνουν, αφού οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας είναι από χλιαρές έως εντελώς αδιάφορες.

(φωτογραφία αρχείου)

22.10.2022

Καρπαθιακά Νέα