Κοινότητα ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ: "επιφυλασσόμαστε για δυναμικές κινητοποιήσεις σε συνεννόηση με τους κατοίκους όλων των ενδιαφερόμενων νησιών"

Κοινότητα ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ: "επιφυλασσόμαστε για δυναμικές κινητοποιήσεις σε συνεννόηση με τους κατοίκους όλων των ενδιαφερόμενων νησιών"
1 / 2
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ                    Όλυμπος Καρπάθου  21/10/2022    
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΛΥΜΠΟΥ                                                      Αρ. Πρωτ. 33
   
     
 
   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Όπως έγινε γνωστό, άκαρπη κατέληξε η πρόσφατη προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η οποία αφορούσε την δρομολόγηση πλοίου νέας ηλικίας, Β΄ κατηγορίας, στην ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιά – Κάσου – Καρπάθου – Χάλκης – Ρόδου. Η εταιρία Blue Star Ferries, που είναι και η μόνη η οποία μπορεί να διαθέσει ένα τέτοιο αξιόπιστο πλοίο, για λόγους που η ίδια γνωρίζει, δεν έδειξε ενδιαφέρον.
Εκφράζουμε και δημόσια την έκπληξή μας για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς είχαμε εδώ κι εβδομάδες τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις όλων ανεξαιρέτως των Βουλευτών Δωδεκανήσου όλων των κομμάτων, ότι το θέμα θα έκλεινε αίσια!
Την ίδια βεβαιότητα εξέφραζε και ο συμπατριώτης μας Υφυπουργός Κωστής Ιωάν. Κατσαφάδος με τον οποίο ο Πρόεδρος του Κοινοτικού μας Συμβουλίου Ηλίας Βασ. Παπαηλίας είχε προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι επιβεβλημένη η άμεση παρέμβαση των Κοινοβουλευτικών μας Εκπροσώπων και των τοπικών Πολιτευτών προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ιδιαίτερα προς τον συμπατριώτη μας Υφυπουργό Κωστή Ιωάν. Κατσαφάδο, στα πατριωτικά αισθήματα του οποίου κάνουμε αγωνιώδη έκκληση, ώστε να δώσουν κατεπειγόντως λύση στο θέμα.
Σοβαροί εθνικοί λόγοι και όχι μόνο επιβάλλουν την αντιμετώπιση του προκύπτοντος ζητήματος για να μην αφεθούν τα ακριτικά νησιά μας σε τραγική απομόνωση από τον έξω κόσμο, ιδιαίτερα μάλιστα τη δύσκολη εποχή του σκληρού χειμώνα που έρχεται.
Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε για δυναμικές κινητοποιήσεις σε συνεννόηση με τους κατοίκους όλων των ενδιαφερόμενων νησιών.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου

 

Ηλίας Βασ. Παπαηλίας

 

Τα Μέλη

 

Γιώργος Κων. Χατζηπαπάς

Γιάννης Ηλ. Μηνατσής

Αντώνης Ιωάν. Οικονόμος

Βασίλης Εμμ. Ορφανός.