Η Ιατρική Απόβαση ευχαριστεί τον Αργοναύτη ΠΥΛΩΝ

Η Ιατρική Απόβαση ευχαριστεί τον Αργοναύτη ΠΥΛΩΝ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Αθλητικό Σύλλογο Πυλών ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ για την συμβολή και τη διευκόλυνση στην διεξαγωγή του φετινού προγράμματος μέσω παροχής καταλυμάτων στους συμμετέχοντες φοιτητές στην Κάρπαθο. Το πρόγραμμα διεξήχθη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με επιτυχία στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου, όπου φοιτητές καθοδηγούμενοι από τους γιατρούς της Μονάδας Υγείας εξασκήθηκαν στην διαχείριση περιστατικών σε πραγματικές συνθήκες.

Η Ιατρική Απόβαση όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της για “μία κίνηση από φοιτητές για φοιτητές, με σκοπό την βελτίωση της ιατρικής περίθαλψης και την εκπαίδευση. Ελπίζουμε να σας έχουμε μαζί μας στην προσπάθεια αυτή με κάθε τρόπο!”

Πρόκειται για ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα θεσμός, που μετρά 23 συναπτά έτη υλοποίησης, διοργανώνεται για ακόμη μία χρονιά από την Επιστημονική Εταιρία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος. Το εθελοντικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση», ήδη από το 1997, πραγματοποιείται σε συνεργασία με Μονάδες Υγείας (Γενικά Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία) και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης νησιωτικών και ηπειρωτικών προορισμών της Ελλάδας.

“Με το πρόγραμμα αυτό, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε περιφερειακές Μονάδες Υγείας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Οι συμμετέχοντες είναι φοιτητές Ιατρικής – μέλη της ΕΕΦΙΕ από όλες τις Ιατρικές Σχολές της χώρας, ενώ είναι απαραίτητο να έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το 4ο έτος των σπουδών τους. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η ελάχιστη απαιτούμενη κλινική εμπειρία των συμμετεχόντων.

Βασικός στόχος είναι η προσφορά εθελοντικής βοήθειας στους Ιατρούς και το προσωπικό των Μονάδων Υγείας. Η ενίσχυση του έργου τους είναι σημαντική, λόγω όχι μόνο της αυξημένης τουριστικής προσέλευσης κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και της επίκαιρης πραγματικότητας των προσφυγικών κυμάτων, η οποία πολλαπλασιάζει τις ανάγκες για ιατρική περίθαλψη”.