Με σημαντικά θέματα θα συνεδριάσει αύριο η τοπική κοινότητα Καρπάθου

Με σημαντικά θέματα θα συνεδριάσει αύριο η τοπική κοινότητα Καρπάθου

Συνεδριάζει την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, στις 12.00,  το συμβούλιο της κοινότητας Καρπάθου στο Δήμο του νησιού.

Όλα τα θέματα, όπως διαβάσαμε στον αναλυτικό πίνακα που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, είναι σημαντικά μάλιστα κάποια από αυτά αφορούν ζητήματα που αντιμετωπίζει αρκετούς μήνες η τοπική κοινωνία και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν επείγοντα.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

  1. Περί απολογισμού και είσπραξης δημοτικών τελών, εποχιακών επιχειρήσεων.
  2. Δημιουργία και λειτουργία υπαίθριας Λαϊκής Αγοράς της Κοινότητας.
  3. Αίτημα συλλόγου ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Καρπάθου.
  4. Δημιουργία δύο (2) υπαίθριων χώρων άθλησης στην Κοινότητα.
  5. Αναβάθμιση αστικού εξοπλισμού, για τις ανάγκες της κοινότητας.

Ξεχωρίσαμε το 5ο θέμα, που κυρίως έχει να κάνει με τους μικρούς κάδους, τα καλαθάκια όπως λέμε, που έχουν εξαφανιστεί από τα περισσότερα σημεία της πόλης.

Ακόμη σημαντικό ζήτημα είναι ο υπολογισμός είσπραξης δημοτικών τελών των εποχιακών επιχειρήσεων, με δεδομένο ότι αυτές οι επιχειρήσεις δεν λειτουργούν τον χειμώνα θα υπάρξει λοιπόν πρόταση να μειωθούν τα δημοτικά τέλη για αυτές τις επιχειρήσεις.

Επίσης η δημιουργία υπαίθριας λαϊκής αγοράς αποτελεί μια νέα πρόταση, που θα μπορούσε να οργανώσει τα μικρούς παραγωγούς και η κοινωνία του νησιού να αποκτήσει ένα σημείο αναφοράς μέσα στα Πηγάδια.

Αν οι προτάσεις ψηφιστούν από το τοπικό συμβούλιο τότε πρέπει σύντομα να πάρουν το δρόμο τους για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρπάθου και εκεί πια θα κριθεί η σκοπιμότητα και η ανάγκη τους.