Ύδρευση στα Πηγάδια. Η ανά δίωρο διανομή και οι βλάβες

Ύδρευση στα Πηγάδια. Η ανά δίωρο διανομή και οι βλάβες

Στα Πηγάδια της Καρπάθου ανέκαθεν η διανομή νερού  ακολουθούσε ωράριο και ανάλογα με την κατανάλωση γινόταν η ρύθμιση της διάθεσης του. Για αυτό άλλωστε τα περισσότερα σπίτια διαθέτουν ντεπόζιτα. Εδώ και ένα μήνα για ένα δίωρο έχουν νερό οι βρύσες κάτι που προκαλεί αναστάτωση.

Αναζητήσαμε πληροφορίες και όπως μάθαμε υπάρχει στενότητα στη διανομή νερού γιατί δεν υπάρχει άνεση στη διαχείριση. Από τις επτά αντλίες των αντίστοιχων γεωτρήσεων, έχουν παρουσιάσει πρόβλημα οι τρεις και μάλιστα η μια από αυτές βρίσκεται στην περιοχή του Σάνταλου, η οποία είναι κρίσιμη για την πρωτεύουσα της Καρπάθου αφού δίνει μεγάλη ποσότητα νερού. Όπως μαθαίνουμε έγιναν προσπάθειες για να αποκατασταθεί η βλάβη στην συγκεκριμένη αντλία όμως η τελική λύση είναι η αντικατάσταση της. Κάτι που προβλέπεται να γίνει μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που ήδη τρέχουν.

Μιλήσαμε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καρπάθου κ. Γ. Χατζηκουτσό, ο οποίος μας εξήγησε ότι σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα και θα επανέλθουμε σε κανονική ροή. Επίσης εξήγησε ότι σε πολλές περιπτώσεις έχει κληθεί η υπηρεσία του Δήμου και το θέμα ήταν πρόβλημα στο δίκτυο μέσα από το ρολόι του νερού, για αυτό το λόγο προτείνει, αν αυτό είναι εφικτό, τον συχνό έλεγχο στις σωλήνες. Πρόσθεσε ακόμη ότι από το δίκτυο Πηγαδίων συχνά τροφοδοτείται και η Αμοοπή κι αυτό είναι κάτι που επιβαρύνει την ήδη φορτωμένη πρωτεύουσα του νησιού.

Μανώλης Δημελλάς