Την ίδρυση δομής ΕΦΚΑ στην Κάρπαθο ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Την ίδρυση δομής ΕΦΚΑ στην Κάρπαθο ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Την ίδρυση και λειτουργία αποκεντρωμένης δομής του ΕΦΚΑ στην Κάρπαθο, ζήτησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με παρέμβασή του στο νέο διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Παναγιώτη Δουφεξή.

Ο Μάνος Κόνσολας επισήμανε ότι στο νησί, μπορεί μεν να λειτουργεί Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των συναλλαγών των ασφαλισμένων σε Κάρπαθο και Κάσο.

Το αποτέλεσμα είναι πολλοί ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι στα δύο αυτά νησιά, να αναγκάζονται να μετακινηθούν στη Ρόδο προκειμένου να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, τονίζοντας ότι στην Κάρπαθο και στην Κάσο υπάρχουν 1.100 επιχειρήσεις με 3.500 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους αλλά και ένας σημαντικός αριθμός συνταξιούχων του εξωτερικού, ζήτησε από το νέο διοικητή του ΕΦΚΑ την άμεση ίδρυση και λειτουργία διοικητικής δομής του φορέα στην Κάρπαθο για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι ανάλογες αποκεντρωμένες δομές του ΕΦΚΑ έχουν ιδρυθεί σε Ικαρία, Σκιάθο και Σκόπελο, οι κάτοικοι των οποίων αντιμετώπιζαν τα ίδια προβλήματα με αυτά που αντιμετωπίζουν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι σε Κάρπαθο και Κάσο.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας αναφέρει:

«Η ίδια η λογική επιβάλλει τη δημιουργία αποκεντρωμένης διοικητικής δομής του ΕΦΚΑ στην Κάρπαθο για να εξυπηρετούνται ασφαλισμένοι, επαγγελματίες και συνταξιούχοι στο νησί και στη γειτονική Κάσο.

Όταν διεκδικούμε με επιμονή και επιχειρήματα, μπορούμε να φέρουμε αποτέλεσμα. Είμαι αισιόδοξος, πιστεύω ότι σύντομα θα δοθεί λύση».