Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Καρπάθου με την ΑΜΚΕ «Υγεία για όλους»

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Καρπάθου με την ΑΜΚΕ «Υγεία για όλους»

 

 

Ομόφωνα ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Καρπάθου η πρόταση του δημάρχου κ. Νισύριου για την υπογραφή μνημονίου ανάμεσα στον Δήμο Καρπάθου και την Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρία «Υγεία για Όλους».

Το έργο “Υγεία για Όλους” έχει ως σκοπό την ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, διασυνδεόμενων με τις τοπικές κοινότητες και τις τοπικές δημόσιες υπηρεσίες και δομές, προς όφελος ευάλωτων ομάδων πληθυσμών.

Οι ενδεικτικές δράσεις που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του θα είναι:

Παιδιατρικός έλεγχος – εμβολιασμοί

 

Οδοντιατρικός έλεγχος

 

Γυναικολογική εξέταση: Μαστογραφία, Test pap

 

Κλινική εξέταση ενηλίκων (παθολογικός – καρδιολογικός έλεγχος)

 

Καταγραφή περιστατικών που χρήζουν άμεσης δευτεροβάθμιας περίθαλψης – προώθηση αυτών σε Μονάδες Υγείας

 

Δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης, καταγραφή στοιχείων και εμβολιασμών σε ηλεκτρονικό βιβλιάριο

 

Δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης επιστημονικών δεδομένων, βάσει της αρχής open data. Βασικός μας στόχος του προγράμματος είναι οι δράσεις να επαναπροσδιορίζονται αλλά και να έχουν συνέχεια βάσει των αναγκών που θα προκύπτουν.

Από πλευράς του Δήμου Καρπάθου ο στόχος είναι να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, κατοίκους του Δήμου, απόρους και ανασφάλιστους. Και για αυτό το σκοπό συμφωνήθηκε να παραχωρηθούν από το Δήμο Καρπάθου οι αναγκαίοι χώροι για να τρέξει το πρόγραμμα μέσα στο 2021 και με συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αναφέρονται στο μνημόνιο συνεργασίας.