Θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Καρπάθου ο Μανώλης Παραγυιός;

Θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Καρπάθου ο Μανώλης Παραγυιός;

Νυν αντιδήμαρχος, καθηγητής απόφοιτος ΕΚΠΑ, ο κ. Μανώλης Παραγυιός εκλέχτηκε για πρώτη φορά με τον συνδυασμό ΝΕΑ ΠΝΟΗ, επκεφαλής του οποίου ήταν ο σημερινός δήμαρχος, Γιάννης Θ. Νισύριος.

Ο κ. Παραγυιός παρουσιάζει εντονότατη δράση και συμμετοχή στη δημοτική αρχή της Καρπάθου μάλιστα στο ενεργητικό του χρεώνεται πάρα πολλές, πιθανόν τις περισσότερες, τοποθετήσεις από πλευράς δημοτικής αρχής!

Διετέλεσε Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ωστόσο μετά τον εσωτερικό πόλεμο της παράταξης διαγράφηκε από την ΝΕΑ ΠΝΟΗ. Παρέμεινε το πλευρό του δημάρχου με τον οποίο συνδέεται και με συγγενική σχέση και είναι Αντιδήμαρχος με ευρύτατες αρμοδιότητες και ρόλο στον τουρισμό και στην προβολή της Καρπάθου.

Τους τελευταίους μήνες το όνομα του ακούγεται σταθερά για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου.

Ο ίδιος, σε παλαιότερη ερώτηση των Καρπαθιακών Νέων, απέφυγε να δώσει έκταση και συνέχεια χωρίς να είναι αρνητικός. Ωστόσο κύκλοι αναφέρουν ότι στον χρόνο που του απομένει διερευνά τις όποιες δυνατότητες και τις συνεργασίες αλλά σε αυτή τη φάση δεν ασχολείται με τις φήμες και τις παρατάξεις που φαίνεται να σχηματίζονται στο νησί. Μάλιστα ακούγεται ότι έχει δεχθεί και πρόταση για συμμετοχή σε κάποια από αυτές.

Για τις δημοτικές εκλογές μετράμε 10 μήνες και μέχρι σήμερα επίσημα δεν υπάρχει διεκδικητής για τον δήμο της Καρπάθου. Πολλοί πιστεύουν και επενδύουν στον κ. Παραγυιό, κινούν το όνομα του στις συζητήσεις εντός και εκτός νησιού.

Τι θα κάνει ο Αντιδήμαρχος Καρπάθου; Θα βγει εκτός του κύκλου των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών; θα δημιουργήσει νέα παράταξη και θα τραβήξει μπροστά; Πιθανολογούμε ότι δύσκολα θα ακολουθήσει παράταξη με άλλον αρχηγό.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι παρά τα σοβαρότατα εσωτερικά προβλήματα, στο τέλος της θητείας, η δημοτική αρχή Νισύριου αναμένεται να μετρήσει πολλά έργα στην Κάρπαθο, τα οποία ξεκίνησαν και σύντομα θα βρίσκονται σε φάση υλοποίησης. Για αυτό δεν υπάρχει αμφισβήτηση και η σύγκριση έχει να κάνει με προηγούμενες δημοτικές αρχές και όχι με τις όποιες επιθυμίες και τους πόθους του πληθυσμού. Θα μπορούσε ο κ. Παραγυιός να καρπωθεί μέρος αυτής της δουλειάς, αν υποθέσουμε ότι αποφασίσει να βγει μπροστά και διεκδικήσει τον Δήμο;

Στον πιθανό υποψήφιο που ήδη παρουσιάσαμε, τον  κ. Βασιλαράκη, αναρωτηθήκαμε αν θα βγει μπροστά με φανερή ατζέντα, αν θα διεκδικήσει τον Δήμο με πρόγραμμα δέσμευση και αν θα απαντήσει με διάλογο στα ερωτήματα των κατοίκων.

Ακριβώς το ίδιο θα ρωτήσουμε και τον κ. Παραγυιό. Εάν επιλέξει τελικά να πορευθεί στο προεκλογικό δρόμο της Καρπάθου, θα κάνει στην άκρη τις ανώνυμες καφενειακές συζητήσεις, που εν πολλοίς μπλέκουν τη φαντασία και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και θα βγει ανοιχτά μπροστά;

4.1.2023

Καρπαθιακά Νέα