Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως καλεσμένη στο 2ο Νηπιαγωγείο Καρπάθου!

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως καλεσμένη στο 2ο Νηπιαγωγείο Καρπάθου!

 

Σήμερα Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 στις 11.00 η υπουργός Παιδείας μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνδεθεί ζωντανά με το 1ο τμήμα του 2ου Νηπιαγωγείου Καρπάθου.

 

Όλα ξεκίνησαν από τη δασκάλα τους κι ένα βιβλίο που μελετούσαν τα 21 παιδιά στην τάξη. Ναι, θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας, τα παιδιά του νηπιαγωγείου έστειλαν γράμμα στην «Αρχηγό των Σχολείων», εκείνη δεν έχασε καιρό, ανταποκρίθηκε στα τρυφερά τους όνειρα! Δέχθηκε την πρόσκληση και σήμερα στις 11.00 θα μεταφερθεί μέσω της τεχνολογίας στην Κάρπαθο.

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η δασκάλα των παιδιών, Τριάδα Παπαδοπούλου-Νικητιάδη, με καταγωγή από το Σουφλί (έχει σημασία για αυτό το γράφω) διάλεξε το βιβλίο «Τσέπες γεμάτες λέξεις» της Δέσποινας Μπογδάνη Σογιούλ από τις εκδόσεις Πατάκη.

Ένα βιβλίο για παιδιά, αφιερωμένο στο μεγάλο μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη. Παράλληλα η δασκάλα έδειχνε τον χάρτη. Μιλούσε στα παιδιά για  την Κάρπαθο, έπειτα για το Ηράκλειο της Κρήτης, τόπο του Ελύτη κι έφτασε μέχρι το Σουφλί, τον τόπο της δικής της καταγωγής. Εκεί στάθηκε λίγο παραπάνω, έβαλε τα δυνατά της και ξενάγησε τα παιδιά στην «πόλη του μεταξιού». Τους είπε ακόμη και για τα φημισμένα παραδοσιακά γλυκά του Έβρου. Τα Κράνα γλυκό του κουταλιού, τους Κουραμπιέδες με καρύδι, το Κατσαμάκι, τον Ατζελέ μπακλαβά και το Καρυδάκι το γλυκό.

Το πρώτο τμήμα έχει 21 μαθητές κι όλοι τους φαίνεται πως σαγηνεύτηκαν από αυτό το «μαγικό ταξίδι» εκτός Καρπάθου. Ζήτησαν λοιπόν να στείλουν ένα γράμμα στην «Αρχηγό των Σχολείων» και να της ζητήσουν ένα «σχολικό αεροπλάνο» να τους πάρει στο Σουφλί για να το γνωρίσουν με τις αισθήσεις τους. Η επιστολή των παιδιών και αρκετές από τις ζωγραφιές τους έφτασαν στα χέρια της υπουργού και εκείνη ενθουσιάστηκε! Αμέσως αποφάσισε να οργανώσει τηλεδιάσκεψη με το νηπιαγωγείο της Καρπάθου και με ένα νηπιαγωγείο στο Σουφλί. Έτσι σήμερα στις 11.00 η Κάρπαθος υποδέχεται την υπουργό Παιδείας!

Κι όπως μαθαίνουμε το 2ο Νηπιαγωγείο Καρπάθου, οι μικροί μαθητές του αλλά και οι γονείς τους έχουν ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις στην υπουργό. Θα συμμετέχουν ακόμη και καρπάθικα όργανα και βέβαια θα ακουστούν πολλές μαντινάδες!