Καλλιόπη Σισαμή Παλυβός: "Κοινή μητέρα όλων μας, η πατρίδα"

Καλλιόπη Σισαμή Παλυβός: "Κοινή μητέρα όλων μας, η πατρίδα"

Σήμερα Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022, στη νότια Καρολίνα, προς τιμή της 25 Μαρτίου οι απόδημοι πραγματοποίησαν γιορτή με 25 παιδάκια να λαβαίνουν μέρος σε αυτή.

Στην ανταπόκριση, η δασκάλα τους, κυρία Καλλιόπη Σισαμή Παλυβού, μας γράφει:

“Ξεκινήσαμε με ποιήματα και
τον εθνικό ύμνο συνεχίσαμε με το θεατρικό το κρυφό σχολειό και το θούριο του Ρήγα
και κλείσαμε χορεύοντας τα κλεφτόπουλα το ξύπνα ραγιά και τα ευζωνάκια”.

”Ιερό πράγμα να τιμά κανείς τη μητέρα του. Ό καθένας έχει τη δική του μητέρα.

Κοινή όμως μητέρα όλων μας , η πατρίδα”.

Άγιος Γρηγόριος Θεολόγος

Στην εισαγωγή της γιορτής η κα Σισαμή Παλυβού ανέφερε:

Λαός που ξεχνάει την ιστορία του, είναι αναγκασμένος να τη ξαναζήσει…

Και ιδιαίτερα σε μια περίοδο, οπως βλέπουμε γυρω μας , που ο θεσμός της ειρήνης κλονίζεται, είναι παραπάνω από χρέος μας

να τιμάμε τις εθνικές επετείους, τη θρησκεία και τις ρίζες μας, γιατί αυτές είναι που μας κρατούν στέρεα στη γη και είναι οι ίδιες που μας επιτρέπουν να βγάζουμε κλαδιά και να αναπτυσσόμαστε όπου και να πάμε !

Μαζί και με τα 24 παιδιά μου, προσπαθήσαμε πολύ το τελευταία καιρό να φανούμε αντάξιοι συνεχιστές όλων εκείνων που έχυσαν το αίμα τους για εμάς !

Θελουμε η ματόβρεχτη και ολόφωτη σκυτάλη της επανάσταση της 25 Μαρτίου 1821, να βρει τα δικα μας χέρια, που θα την κρατήσουν με πιστότητα και ανδρεία !

Μέσα από τα ποίηματα , τα τραγούδια και το θεατρικό μας, θελουμε να αναδείξουμε τη ελληνική φλόγα που σιγοκαίει και όλο και μεγαλώνει στις καρδούλες των παιδιών, προσμένοντας στο μέλλον , πως αυτή η φλογα θα φωτίζει πάντα το δρόμο, που πυξίδα θα έχει τη Ελλάδας μας !

Είθε, Η χάρη και το ελεος της Παναγίας μας που γιορτάζει μαζί με τη πατρίδα μας, να μην την εγκαταλείψει ποτέ και πάντα ελεύθερη

να καρτερεί, όλα τα ξενιτεμένα της παιδιά να γυρίσουν στην αγκαλιά της.