Μεγάλη συμμετοχή στην ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στη Σαλαμίνα – Ομιλητής ο Δρ Αλέξανδρος Καμαράτος

Μεγάλη συμμετοχή στην ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στη Σαλαμίνα – Ομιλητής ο Δρ Αλέξανδρος Καμαράτος

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Σαλαμίνα ενημερωτική ημερίδα αφιερωμένη στην πρόληψη και την ευαισθητοποίηση γύρω από τον Σακχαρώδη Διαβήτη και τις σοβαρές επιπλοκές του, με έμφαση στο Διαβητικό Πόδι. Η εκδήλωση συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό πολιτών, επιβεβαιώνοντας το έντονο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για θέματα δημόσιας υγείας και πρόληψης.

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο δρ Αλέξανδρος Καμαράτος, ο οποίος ανέπτυξε τις σύγχρονες προσεγγίσεις στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη, υπογραμμίζοντας τη σημασία της σωστής ενημέρωσης και της τακτικής παρακολούθησης για την αποφυγή σοβαρών επιπλοκών.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο δρ Καμαράτος εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, σημειώνοντας ότι η μαζική συμμετοχή των κατοίκων της Σαλαμίνας αποδεικνύει έμπρακτα την ανάγκη για συνεχή ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Σύλλογο «Γλυκιά Ζωή», που δραστηριοποιείται στη Σαλαμίνα, ευχαριστώντας τα μέλη του για την πρόσκληση και την άρτια διοργάνωση της ημερίδας. Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη βράβευση που του απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, χαρακτηρίζοντάς την τιμητική διάκριση που ενισχύει το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και τους ασθενείς.

Όπως τόνισε, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί την αφετηρία μιας ευρύτερης προσπάθειας ενημέρωσης και πρόληψης, με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Δήλωσε μάλιστα την πρόθεσή του να συνεχίσει και να διευρύνει τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ώστε παρόμοιες δράσεις να αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα.

Η επιτυχία της ημερίδας ανέδειξε για ακόμη μία φορά τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι επιστημονικοί φορείς, οι σύλλογοι ασθενών και η τοπική αυτοδιοίκηση στην προαγωγή της πρόληψης και της ενημέρωσης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Ο συμπατριώτης μας Δρ Αλέξανδρος Καμαρατος ανέφερε στο προφίλ του για την εκδήλωση:

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση συμμετείχα ως ομιλητής στην ενημερωτική ημερίδα για το κοινό που πραγματοποιήθηκε στη Σαλαμίνα, με θέμα την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη γύρω από τον Σακχαρώδη Διαβήτη και τις επιπλοκές του (Διαβητικό Πόδι).

Η εντυπωσιακή και μαζική προσέλευση των συνδημοτών μας απέδειξε στην πράξη πόσο σημαντική και αναγκαία είναι η έγκυρη ενημέρωση για τη δημόσια υγεία. Η ζεστή ανταπόκριση και το ενεργό ενδιαφέρον του κόσμου αποτελούν για μένα τη μεγαλύτερη ανταμοιβή.

Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον Σύλλογο «Γλυκιά Ζωή» με δράση στη Σαλαμίνα για την τιμητική πρόσκληση να είμαι μέρος αυτής της εξαιρετικής πρωτοβουλίας, καθώς και για την ιδιαίτερη τιμή της βράβευσής μου. Η αναγνώριση αυτή ενδυναμώνει την προσπάθειά μας και μας γεμίζει ευθύνη.

Η εκδήλωση αυτή δεν ήταν το τέλος, αλλά η αρχή. Δεσμεύομαι προσωπικά για τη συνέχιση και τη διεύρυνση της συνεργασίας μας, με κοινό στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και τη θωράκιση της υγείας των πολιτών του νησιού μας.

Συνεχίζουμε μαζί, δίπλα στον πολίτη! 🤝🩺

#Σαλαμίνα #Υγεία #Πρόληψη #ΣακχαρώδηςΔιαβήτης #ΔιαβητικόΠόδι #ΚοινωνικήΠροσφορά #ΓλυκιάΖωή

16.6.2026

Καρπαθιακα Νέα