Σεισμός 5,9 Ρίχτερ: Δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα στην Κάρπαθο

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ: Δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα στην Κάρπαθο

Όπως ενημερωνόμαστε από την  Πολιτική Προστασία Δήμου Καρπάθου, ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ ήταν δυνατός, είχε διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κάρπαθο, ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα και δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές ζημιές.

Για τον δυνατό σεισμό 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στα ανοιχτά της Ρόδου μίλησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος τονίζοντας ότι ευτυχώς το επίκεντρο της δόνησης ήταν σε θαλάσσιο χώρο.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η lifo, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «είναι ένας πολύ ισχυρός σεισμός, αλλά ευτυχώς το επίκεντρο εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο, περίπου 65 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λίνδου, δηλαδή νοτιοανατολικά από το νησί της Ρόδου. Έχω πληροφορίες ότι έγινε έντονα αισθητός στο νησί και πιθανότατα και σε άλλα σε άλλα νησιά των Δωδεκανήσων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιοχή που έδωσε τον σεισμό είναι κοντά στην τάφρο του Στράβωνα που έχει δώσει στο παρελθόν ισχυρούς σεισμούς στο νησί. Η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, Ρένια Βενιανακη μίλησε για έναν ιδιαίτερα αισθητό σεισμό που προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους αν και δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Ο κ. Παπαπδόπουλος τόνισε πως το σημείο του σεισμού είναι στο ανατολικό τμήμα του ελληνικού σεισμικού τόξου, μία περιοχή πολύ δραστήρια στο παρελθόν.

«Η ευρύτερη περιοχή έχει δώσει και ακόμα μεγαλύτερα μεγέθη και κατά συνέπεια για μας τουλάχιστον τους σεισμολόγους δεν αποτελεί έκπληξη αυτός σημερινός σεισμός», είπε χαρακτηριστικά.

25.1.2023

Καρπαθιακά Νέα