Ο "Καποδίστριας" του Γιάννη Σμαραγδή συνεχίζει τα γυρίσματα– Με τον Μανώλη Γεραπετρίτη στον ρόλο του Κωλέττη!

Ο "Καποδίστριας" του Γιάννη Σμαραγδή συνεχίζει τα γυρίσματα– Με τον Μανώλη Γεραπετρίτη στον ρόλο του Κωλέττη!

Η ιστορία ξαναγράφεται με φως και φακό στα σοκάκια του Ναυπλίου, καθώς ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας «Καποδίστριας», του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή.

Μια μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή που φιλοδοξεί να φωτίσει την προσωπικότητα και το έργο του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, μέσα από εικόνες εποχής, αυθεντικά ντεκόρ και ένα λαμπρό επιτελείο ηθοποιών.

Ξεχωριστή τιμή για τον τόπο μας αποτελεί η συμμετοχή του Καρπάθιου ηθοποιού Μανώλη Γεραπετρίτη, που κρατά με αξιοπρέπεια και ένταση τον ρόλο του πρωθυπουργού Ιωάννη Κωλέττη. Με τη γνώριμη δυναμική του, καταθέτει μια ερμηνεία που ήδη σχολιάζεται με θαυμασμό στα γυρίσματα.

Στον ρόλο του Καποδίστρια ο Αντώνης Μυριαγκός, ενώ συμμετέχουν οι Τάσος Χαλκιάς, Παύλος Κοντογιαννίδης, Μάξιμος Μουμούρης, Μαίρη Βιδάλη και Πάνος Σκουρολιάκος. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες το 2026, φέροντας μαζί της την αύρα μιας άλλης Ελλάδας – της Ελλάδας που οραματίστηκε και θυσιάστηκε για εκείνη ο Καποδίστριας.

20.6.2025

Καρπαθιακα Νέα