Οι πιθανοί Καρπάθιοι υποψήφιοι βουλευτές ενώ η κοινωνία είναι στα κάγκελα με τις αυξήσεις στη ΔΕΗ

Οι πιθανοί Καρπάθιοι υποψήφιοι βουλευτές ενώ η κοινωνία είναι στα κάγκελα με τις αυξήσεις στη ΔΕΗ

Μπορεί να μην φαίνεται η ένταση, όμως η κάλπη, όποτε κι αν ανοίξει, θα φέρει τέτοια αποτελέσματα που δε θα τα πιστεύουν στη Νέα Δημοκρατία κι αυτό διότι η κοινωνία, ειδικά με τις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος και την ακρίβεια, έχει βρεθεί στα όρια της. Πάντως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετεί τις κάλπες στο τέλος της άνοιξης του 2023, ενώ στην αντιπολίτευσης δεν αποκλείουν έναν εκλογικό αιφνιδιασμό τους επόμενους μήνες.

Οι Καρπάθιοι υποψήφιοι για τη βουλή φαίνεται ότι παίρνουν θέση «μάχης». Με πρώτο τον Γιώργο Γεραπετρίτη, τον οποίο οι πληροφορίες, που δημοσιεύουν συχνά αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, δείχνουν να κατεβαίνει στην Α Πειραιά, έτσι στα Δωδεκάνησα οι υποψήφιοι μάλλον νιώθουν σχετικά ανακουφισμένοι. Βέβαια και στον Πειραιά ακόμη ένας Καρπάθιος είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο και πρόκειται για τον Κώστα Κατσαφάδο, ο οποίος το 2019 είχε εκλεγεί πρώτος σε αυτή την περιφέρεια!

Τώρα για τα Δωδεκάνησα, στα οποία εκλέγονται 5 βουλευτές, (το 41,28%, που πήρε η Ν.Δ. το 2019, δείχνει δύσκολος στόχος) επτά ονόματα ακούγονται για τη Νέα Δημοκρατία, ξεχωρίζει του Καρπάθιου, με καταγωγή από την Όλυμπο, Μάνου Κόνσολα. Κι άλλοι μπορεί να διεκδικούν την «αγάπη» της Καρπάθου, όμως ο Μάνος είναι δικό της παιδί. Πολύ πιθανόν, λένε κάποιοι που μελετούν τις προσεχείς εκλογές, ότι η Ν.Δ. δεν θα καταφέρει να βγάλει πάνω από 2 βουλευτές κι αυτό θα σημάνει ότι τα πράγματα στα Δωδεκάνησα δεν θα είναι εύκολα για κανέναν.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διεκδικεί 2 βουλευτές, έχει τον παιδίατρο από την Κάρπαθο Γιώργο Αναστασιάδη κι αυτός με καταγωγή από την Όλυμπο, ο οποίος εκτός απροόπτου θα είναι και πάλι υποψήφιος και μετρά αρκετές παρουσίες στο νησί. Πρόσφατα μάλιστα βρέθηκε στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με θέμα την υγεία. Και από το ΚΙΝΑΛ, το οποίο οι μετρήσεις το δείχνουν να διεκδικεί μια έδρα, θα δούμε αν θα ξανακατέβει ο π. Δήμαρχος Καρπάθου κ. Μιχάλης Χανιώτης.

Καρπαθιακά Νέα