Καρπάθιος κρίθηκε προφυλακιστέος για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Καρπάθιος κρίθηκε προφυλακιστέος για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 50χρονος από την Κάρπαθο που κατηγορείται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που εξιχνιάστηκε από κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. που μετέβη στο νησί, ενώ ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν η 49χρονη σύζυγος του και άλλοι δύο συγκατηγορούμενοι του ηλικίας 34 και 40 ετών αντίστοιχα, από το ίδιο νησί!

Σύμφωνα με την ογκοδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, ο 50χρονος φέρεται να είναι το άτομο το οποίο προμηθευόταν κυρίως κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη από διάφορους προμηθευτές. Αυτές οι ουσίες μεταφέρονταν στο νησί όπου και διακινούνταν τόσο στην Κάρπαθο όσο και στην Κάσο.

Όλα τα χρήματα από τις πωλήσεις των ναρκωτικών γίνονταν κατάθεση στο λογαριασμό της 49χρονης πρώην συζύγου του 50χρονου, λόγος για τον οποίο και βρέθηκε εμπλεκόμενη στην υπόθεση.
Σημειώνεται δε, πως κατά τη σύλληψη του 50χρονου στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 150 γραμμάρια κοκαΐνης, 450 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 6100 ευρώ.

Χθες και οι τέσσερις εμπλεκόμενοι από την Κάρπαθο προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται. Ωστόσο τόσο ο 50χρονος όσο και ο 38χρονος συγκατηγορούμενος του, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές. Τους κατηγορούμενους εκπροσώπησαν οι δικηγόροι κ.κ. Γλύκας και Αλιγιζάκης.

Σε ότι αφορά την 49χρονη, συνοδευόμενη από το συνήγορο της κ. Κώστα Διακονή όχι μόνο αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, αλλά δήλωσε ότι τον συγκεκριμένο λογαριασμό που την «ενοχοποιεί» τον διαχειρίζεται ο 50χρονος πρώην σύζυγος της και η ίδια δεν έχει την παραμικρή ιδέα. Η 49χρονη είπε επίσης πως από το 2016 είναι σε διάσταση με τον 50χρονο και δήλωσε αθώα. Οι ισχυρισμοί της αυτοί έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη την άφησαν ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης της μία φορά κάθε εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ελεύθερος αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Κώστα Διακονή και ο 34χρονος από την Κάρπαθο, όπως επίσης και ο 40χρονος συμπατριώτης και συγκατηγορούμενος του. Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται και μετά το τέλος της διαδικασίας τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένουν και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά για την υπόθεση αυτή έχουν συλληφθεί 9 άτομα ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται άλλα 11.
Για την υπόθεση εκδόθηκε ανακοίνωση από το Αρχηγείο της Ελληνικής αστυνομίας, στο οποίο περιγράφεται ο τρόπος δράσης των εμπλεκομένων, και η εξάρθρωση του «κυκλώματος».

πηγή www.rodiaki.gr