35χρονη Καρπαθιά που διαμένει στο Μπρούκλιν κατηγορείται για υπεξαίρεση ποσού άνω του 1.000.000 δολαρίων

35χρονη Καρπαθιά που διαμένει στο Μπρούκλιν κατηγορείται για υπεξαίρεση ποσού άνω του 1.000.000 δολαρίων

 

 

Γράφει ο Δαμιανός Αθανασίου στην Δημοκρατική

 

35χρονη Καρπαθιά που διαμένει στο Μπρούκλιν κατηγορείται για υπεξαίρεση ποσού άνω του 1.000.000 δολαρίων από την εταιρεία «Secaucus Business».

Την 28 Αυγούστου 2020, εκπρόσωπος της εταιρείας «Firetronics», που βρίσκεται στην Wood Avenue του Secaucus, ανέφερε ότι αντιλήφθηκε κλοπή από τον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας στο διάστημα μεταξύ της 22 Μαΐου 2017 και 30 Ιουνίου 2020.

Δήλωσε ειδικότερα ότι έχουν γίνει ηλεκτρονικά αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ο ερευνητής κ. Aniello Schaffer και ο αστυνόμος κ Sean Egan του Αστυνομικού Τμήματος της Secaucus διενήργησαν πολύμηνη έρευνα και διαπίστωσαν ότι υπεξαιρέθηκαν περισσότερα από 1.100.000 δολάρια ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας η Σ.Δ., πρώην διευθύντρια Γραφείου της Firetronics κια υπάλληλός της για περίπου 8 χρόνια, ταυτοποιήθηκε ως η δράστης του εγκλήματος. Με τη βοήθεια της Μονάδας Δοκιμαστικών Ερευνών από το Μπρούκλιν, του Γραφείου του Περιφερειακού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία της στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στις 28 Δεκεμβρίου 2020.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκαν επιπλέον στοιχεία που σχετίζονται με το έγκλημα.

Η Σ. Δ. συνελήφθη την 28 Δεκεμβρίου 2020 και κρατείται στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή της έκδοσής της στο Νιου Τζέρσεϋ.

«Η προσπάθεια επίλυσης αυτής της υπόθεσης καταδεικνύει ότι το Αστυνομικό Τμήμα της Secaucus έχει δεσμευτεί να ερευνήσει όλα τα εγκλήματα που θυματοποιούν οποιονδήποτε κάτοικο της Secaucus, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών επιχειρήσεων», δήλωσε ο αρχηγός Dennis Miller.

«Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τη Μονάδα Δοκιμαστικών Ερευνών του Μπρούκλιν, το γραφείο του Περιφερειακού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης που βοήθησε το Αστυνομικό Τμήμα της Secaucus να επεκτείνει την εμβέλειά του σε όλες τις πολιτειακές γραμμές για να κάνει αυτή τη σύλληψη και να συγκεντρώσει πρόσθετα στοιχεία εναντίον της υπόπτου.

Η Σ. Δ., 35 ετών, από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης κατηγορήθηκε για 3 κατηγορίες κλοπής 2ου βαθμού [2C: 20-3a] και μίας εγκληματικής απόπειρας διάπραξης κλοπής 2ου βαθμού [2C: 5-1 / 2C: 20- 3α]

Πηγή:www.dimokratiki.gr