ΚΑΡΠΑΘΟΣ: Απολογείται στην ανακρίτρια 41χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

ΚΑΡΠΑΘΟΣ: Απολογείται στην ανακρίτρια 41χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Την πόρτα του ανακριτή Ρόδου θα περάσει σήμερα, ο 41χρονος που συνελήφθη στην Κάρπαθο έχοντας εξοπλισμό καλλιέργειας κάνναβης και 211,5 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας, στο σπίτι του.

Προχθές το απόγευμα, ο 41χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Κώστα Διακονή, προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής και της πώλησης και παραπέμφθηκε στην ανάκριση. Ωστόσο, ο 41χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για σήμερα το πρωί, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Όπως είναι γνωστό, ο 41χρονος συνελήφθη καθώς φέρεται ως το άτομο που διέθεσε ναρκωτικές ουσίες σε 26χρονο στην Κάρπαθο, η σύλληψη του οποίου είχε γίνει μία ημέρα νωρίτερα. Για τον 26χρονο διαχωρίστηκε η δικογραφία καθώς κατηγορείται σε βαθμό πλημμελήματος.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» ο 41χρονος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και μάλιστα προανακριτικά, φέρεται να έχει δηλώσει στους αστυνομικούς πως η ποσότητα που βρέθηκε στο σπίτι του αλλά και ο εξοπλισμός ήταν για να εξασφαλίσει ουσίες αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση. Καθώς δεν είναι εύκολο να προμηθευτεί κάποιος ναρκωτικά στην Κάρπαθο, προέβαινε στην αγορά μεγαλύτερης ποσότητας όποτε του δινόταν η ευκαιρία. Ο 41χρονος αρνείται επίσης ότι προμήθευσε έναντι αμοιβής ναρκωτικά στον 26χρονο, και ισχυρίζεται ότι τον «κέρασε» χωρίς αντάλλαγμα.

Σε κάθε περίπτωση αναλυτικά εξηγήσεις αναμένεται να δώσει σήμερα, απολογούμενος στον ανακριτή Ρόδου.

Η σύλληψη του 41χρονου έγινε μία μέρα (στις 20 Δεκεμβρίου 2023) μετά την σύλληψη ενός 26χρονου ο οποίος είχε βρεθεί να κατέχει ένα θρυμματιστεί και μικρή ποσότητα κάνναβης. Από την προανάκριση που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Καρπάθου έβγαλαν «λαυράκι» καθώς με τον τρόπο αυτό οδηγήθηκαν στον 41χρονο οποίος φέρεται ως το άτομο το οποίο προμήθευσε με τα ναρκωτικά τον 26χρονο.

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 το απόγευμα οπότε και συνελήφθη στην Κάρπαθο, από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Καρπάθου, ο 26χρονος ημεδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν ένας θρυμματιστής και 6,9 γραμμάρια κάνναβης.

Στο πλαίσιο διερεύνησης στοιχείων διακριβώθηκε ότι, ο 41χρονος κατείχε, παρήγαγε και προμήθευε κάνναβη σε ενδιαφερόμενους χρήστες στην Κάρπαθο και ήταν αυτός από τον οποίο είχε προμηθευτεί ο 26χρονος τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Στη συνέχεια, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία του 41χρονου, όπου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων:
• Κάνναβη (ακατέργαστη) συνολικού βάρους 211,5 γραμμάριων
• Δύο ζυγαριές ακριβείας
• Θρυμματιστής κάνναβης
• Πλήρες σύστημα – εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης
• Ηλεκτρονικός υπολογιστής
• Το χρηματικό ποσό των 4.740 ευρώ

Ο 41χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των αστυνομικών υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης-διακίνησης των ναρκωτικών.

πηγή www.rodiaki.gr

23.12.2023

Καρπαθιακά Νέα