Έργο εμπνευσμένο από τη Μαρία Κάλλας του συμπατριώτη μας Μηνά Μαυρικάκη εκτίθεται στο Θησείο

Έργο εμπνευσμένο από τη Μαρία Κάλλας του συμπατριώτη μας Μηνά Μαυρικάκη εκτίθεται στο Θησείο

Ο καταξιωμένος Κασιώτης σκηνοθέτης Ηλίας Μαλανδρής πολύ εύστοχα γράφει για ένα έργο του καλλιτέχνη Μηνά Μαυρικάκη εμπνευσμένο από την Μήδεια του Παζολίνι, το οποίο θεωρεί ότι είναι ένα αριστούργημα! Ο κ. Μαλανδρής αναφέρει ότι “μόλο που στην εποχή της δεν είχε επιτυχή πορεία και την παραδοχή πως αποτελεί από τα πιο όμορφα κατά τη γνώμη μου τάματα στην μνήμη της Κάλλας”.

Λίγο προτού το 2023 εκπνεύσει και τα επετειακά αφιερώματα στη Μαρία Κάλλας συμπληρώσουν τον κύκλο τους, η εικαστική εγκατάσταση ”Oh Dio!” τιμώντας με τη σειρά της διακριτικά τη μοναδική Ελληνίδα και παγκόσμια υψίφωνο, εγκαινιάζεται στις 21 Δεκεμβρίου στο νεοσύστατο φιλότεχνο wine resto Oh! Dio (πρώην Ωδείο Athenaeum), με την πρωτοβουλία των οικοδεσποτών του Άγγελου Δαμουλιάνου και Φωτεινής Παντζιά και τη συμμετοχή 23+2 διακεκριμένων Ελλήνων εικαστικών. Την επιμέλεια έχει η Ίρις Κρητικού.

Το ”Oh Dio!” τιμώντας το ανεξίτηλο και απαστράπτον ίχνος της αληθινά ανεπανάληπτης αυτής ερμηνευτικής, συμβολικής, συναισθηματικής και αισθητικής σαρωτικής παρουσίας, σκιαγραφώντας απαλά την αύρα και την εικόνα της Κάλλας, μιλά με πολλούς διαφορετικούς τρόπους για την ίδια την ουσία και τα μικρά αναθηματικά αποτυπώματα της τέχνης μα και για τη διαχρονία της ομορφιάς του να ζεις μέσα, για και εξαιτίας της. Και να πεθαίνεις επίσης.

Η εκθεση με εξαιρετικές δημιουργίες φιλοξενείται στο χώρο ενός νέου καταπληκτικου εστιατορίου στο OH DIO Ανδριανου 3 Μοναστηράκι Θησείο.
Το έργο του Μηνά Μαυρικάκη είναι εμπνευσμένο από τη μυθική Ντίβα στον ομώνυμο ρόλο της αριστουργηματικης κινηματογραφικης μεταφοράς της τραγωδίας του Ευριπίδη, από τον φίλο της και αδικοχαμένο τεράστιο σκηνοθέτη Pier Paolo Pasolini
Η εκθεση ξεκίνησε στις 21/12 /23 και θα διαρκέσει έως τις 21/1/24 για να μεταφερθεί σε άλλη πόλη αργότερα
Ο Μήνας Μαυρικάκης διετέλεσε ανώτατο στέλεχος marketing και επικοινωνίας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και του συμβουλίου μετόχων της. Έχει αναλάβει ποικίλες και πολυβραβευμένες δράσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό όπου εργάστηκε. Στις επιτυχίες του περιλαμβάνονται το λανσάρισμα και η ανάπτυξη γνωστών μαρκών μπύρας αλλά και άλλων προϊόντων, καθώς και η χορηγία της μάρκας Heineken στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004. Υποστήριξε χορηγικά πολλές θεατρικές και εικαστικές δράσεις ως μέλος του συμβουλίου του θεάτρου του Νότου και της Θεατροκίνησης. Σήμερα είναι σύμβουλος επικοινωνίας του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής επί Καλλιτεχνικών του Ιδρύματος. Επιπλέον είναι ο chief strategy officer της εταιρείας επικοινωνίας Pitch, καθώς και γραμματέας στη νεοσύστατη οργάνωση των φίλων του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης.
23.12.2023
Καρπαθιακά Νέα