Κάρπαθος. Δυο μήνες χωρίς τροφή τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Κάρπαθος. Δυο μήνες χωρίς τροφή τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Στα λόγια, όπως και στα δελτία τύπου, ο Δήμος Καρπάθου φαίνεται να δείχνει ενδιαφέρον στα αδέσποτα και να παρουσιάζεται ως φιλόζωος, όμως ενώ έχουν περάσει δυο μήνες, από τότε που στέρεψε η τροφή στις αποθήκες του, δεν έχει βρει τρόπο να λύσει το θέμα με αποτέλεσμα να αφήνει ατάιστα τα αδέσποτα του νησιού.

Για να μην αδικούμε κανέναν, στις 22 Μαρτίου ο υφ. Εσωτερικών κ. Τσιρώνης, είχε στείλει επιστολή και λόγω της πανδημίας ζήτησε να προμηθεύονται ζωοτροφές οι Δήμοι. Έτσι στην Κάρπαθο, από τον Δήμο του νησιού, έγιναν δυο αγορές. Μια την περασμένη άνοιξη και η τελευταία φορά ήταν την 1 Δεκέμβρη 2020. Τότε έγινε προμήθεια 420 κιλών ζωοτροφής που καταναλώθηκε μέσα σε 5-6 βδομάδες. Από τότε η φιλοζωική ένωση Καρπάθου και οι φιλόζωοι του νησιού παλεύουν από μόνοι τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στις 27 Ιανουαρίου και έπειτα από τη δημοσιοποίηση του προβλήματος με την σίτιση από την Ένωση “Φίλοι Ζώων Καρπάθου”, έγινε πρόσκληση και συνάντηση των φιλοζωικών Ενώσεων του νησιού με τον προϊστάμενο του τμήματος Περιβάλλοντος κ. Ιωάννη Φωκά Σακελλιάδη με εντολή του Δημάρχου κ. Νισύριου. Παρά τα όσα καλά ειπώθηκαν στη συζήτηση μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει επίσημη ανακοίνωση από τον Δήμο του νησιού.

Στην Κάρπαθο οι γάτες, από εκτιμήσεις φιλόζωων, είναι χιλιάδες δεν έχουμε επίσημη καταμέτρηση! Και ενώ. σύμφωνα με πληροφορίες. από την περασμένη βδομάδα το τμήμα περιβάλλοντος έχει παραδώσει τη μελέτη του για αγορά ζωοτροφών ενός ολόκληρου χρόνου, το όλο ζήτημα φαίνεται να μην είναι σε προτεραιότητα.

Τα αδέσποτα πεινούν, οι εθελοντές είναι στα όρια τους. Τι ακριβώς περιμένουν από τον Δήμο του νησιού για να κοιτάξουν το θέμα;