ΚΑΡΠΑΘΟΣ: Ο Γιώργος Αναστασιάδης παραμένει η ευχάριστη έκπληξη στο "άνυδρο" προεκλογικό τοπίο

ΚΑΡΠΑΘΟΣ: Ο Γιώργος Αναστασιάδης παραμένει η ευχάριστη έκπληξη στο "άνυδρο" προεκλογικό τοπίο

Η συμμετοχή του Γιώργου Αναστασιάδη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου εξακολουθεί να είναι η ευχάριστη έκπληξη σε ένα άνυδρο και σιωπηλό τοπίο.

Ο κύριος Αναστασιάδης παρουσίασε χθες, Κυριακή 20 Αυγούστου, στο μέγαρο της Ευαγγελίστριας Πηγαδίων, μια σειρά από θέματα που ο ίδιος και η παράταξη του, έχουν ως πρώτη προτεραιότητα στην περίπτωση που βγουν νικητές στις ερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου.

Δείτε το VIDEO από την εκδήλωση ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ: https://www.facebook.com/100050530082735/videos/849166699551182

Με πρώτο κεντρικό το θέμα το νερό και της ύδρευση, ο κ. Αναστασιάδης έδωσε τη δική του άποψη βιώσιμη λύση για το ζήτημα που απασχολεί αυτή την περίοδο όλη την Κάρπαθο. Πρότεινε τις μεθόδους και τις πρακτικές που επιθυμεί να ακολουθήσει. Αναφέρθηκε στις διαχρονικές ευθύνες που υπάρχουν στο συγκεκριμένο θέμα και στη συνέχεια έδωσε την εικόνα και τις λύσεις που προτείνει, για θέματα όπως η αποχέτευση, το λιμάνι, οι μικρές και μεγάλες υποδομές, όπως οι περιφερειακοί δρόμοι, ειδικά  στα χωριά που αντιμετωπίζουν σοβαρό θέμα, αλλά και το σχέδιο πόλεως που είναι ανάγκη, όπως ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, να προχωρήσει.

«Τα παλιά προβλήματα χρειάζονται σύγχρονες λύσεις και τα νέα προβλήματα δε μπορούν να περιμένουν» τόνισε πολλές φορές ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Αναστασιάδης, ο οποίος μπορεί να απέφυγε να κατακρίνει  ωστόσο έδειξε ανοιχτά το δρόμο που θα ακολουθήσει μέσα από αληθινές προτάσεις και όχι ουτοπίες και δεν δίστασε να δώσει το λόγο στο κοινό! Και στη συνέχεια να δώσει απαντήσεις, τέτοιες που έκλειναν το στόμα στα ανώνυμα σκοτεινά αφηγήματα των καφενείων, που εδώ και αρκετό καιρό δίνουν ανίερη μάχη να αποδομήσουν την παρουσία του. Μάλιστα ξεκαθάρισε με τον πιο απλό τρόπο ότι δεν είναι περαστικός από το νησί του! Αλλά η παρουσία του στα κοινά της Καρπάθου είναι μια συνειδητή απόφαση.

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στην ανάγκη άμεσης πρόσληψης προσωπικού στον Δήμο Καρπάθου, μάλιστα όπως αποκάλυψε «ο Δήμος αυτή τη στιγμή λειτουργεί με 27 λιγότερους εργαζόμενους»!

Ενδιαφέρουσα παρέμβαση έκανε ο καλλιτέχνης Αντώνης Χαλκιάς, ο οποίος τόνισε την αδήριτη ανάγκη συμμετοχής των Καρπαθίων της διασποράς στην εξέλιξη του νησιού. Αλλά και νυν Αντιδήμαρχος Καρπάθου και υποψήφιος Έπαρχος κ. Μανώλης Παραγυιός, ο οποίος εξήγησε με σαφήνεια  και πληρότητα τις διαδικασίες και τα δεδομένα για τον Δήμο Καρπάθου. Επίσης ενδιαφέρουσα ήταν η σύντομη τοποθέτηση του κ. Νίκου Κανάκη στην οποία ουσιαστικά αναφέρθηκε στην ανάγκη να βγούμε από τοπικιστικές δεσμεύσεις και να σκεφτούμε ως Καρπάθιοι!

Στα αρνητικά της εκδήλωση είναι η τεχνική κάλυψη (ακούγαμε τον ήχο με δυσκολία και στη μια ώρα από την έναρξη η σύνδεση κόπηκε απότομα). Επίσης μη παρουσία γυναικών, στην ομάδα που επέλεξαν να σταθεί μαζί με τον κ. Αναστασιάδη. Αυτά τα δυο ζητήματα μας ενόχλησαν. Κατά τα άλλα ο παιδίατρος Γιώργος Αναστασιάδης, στην τέταρτη κατά σειρά ανοιχτή παρουσίαση των αρχών και των δεσμεύσεων του, κέρδισε τις εντυπώσεις.

Ένας άνθρωπος απλός, ζεστός και πάνω από όλα ταπεινός, δίχως ίχνος έπαρσης, δίνει τη μάχη για τον δήμο Καρπάθου απέναντι στους κ.κ. Μιχάλη Φελλουζή και Μιχάλη Μανωλάκη.

Ελπίζουμε οι δυο αντίπαλοι του, στο μικρό διάστημα που απέμεινε μέχρι τις εκλογές, να ακολουθήσουν το παράδειγμα του κ. Αναστασιάδη. Να παρουσιάσουν με σαφήνεια και όσο πιο ξεκάθαρα είναι δυνατόν τις συγκεκριμένες θέσεις τους για τα μεγάλα και μικρά θέματα της Καρπάθου. Να δώσουν λόγο στους πολίτες, να ακουστεί η άποψη και οι απορίες των Καρπάθιων, διότι εκείνοι θα αποφασίσουν και εκείνοι θα εκλέξουν δημοτική παράταξη για να τους εκπροσωπήσει στη διοίκηση του Δήμου.

 

Μανώλης Δημελλάς

21.8.2023

Καρπαθιακά Νέα