Σε καραντίνα και η Κάρπαθος για τους Ολλανδούς

Σε καραντίνα και η Κάρπαθος για τους Ολλανδούς

Πάνω στο κλείσιμο της εξαιρετικά μειωμένης, έτσι κι αλλιώς, τουριστικής σεζόν και η κατάσταση φαίνεται πως δυσκολεύει ακόμη περισσότερο.

Αιτία η κυβέρνηση της Ολλανδίας να προχωρήσει σε αυστηροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας προς όλα τα νησιά της χώρας μας, έπειτα και από την απόφαση της Μ. Βρετανίας και να θέτει υπό καθεστώς καραντίνας όσους επιστρέφουν από  όλα τα ελληνικά νησιά ανεξαιρέρως.

Στη νέα ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας, όλα τα νησιά μπήκαν στην  «πορτοκαλί λίστα», που σημαίνει ότι αποθαρρύνει τους υπηκόους της από το να τα επισκεφθούν, λόγω της αύξησης του αριθμού των ανθρώπων που κολλούν τον κορωνοϊό κατά τις διακοπές τους σε ελληνικό νησί.Η οδηγία ισχύει από σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου, και όλοι όσοι επιστρέφουν στην Ολλανδία από κάποιο από τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες, ενώ καλούνται όλοι όσοι εμφανίζουν συμπτώματα σχετικά με την Covid-19, όπως πυρετός, δύσπνοια, βήχας και συνάχι, να επικοινωνούν με τις υγειονομικές αρχές.

Στο μεταξύ, η ταξιδιωτική οδηγία του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών για την Πελοπόννησο και την ηπειρωτική Ελλάδα παραμένει στο «κίτρινο», κάτι που σημαίνει ότι επιτρέπονται τα ταξίδια αναψυχής, αλλά οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι ενήμεροι για τα πρόσθετα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και να συμμορφώνονται με αυτά.

Το Επαρχείο Καρπάθου προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

“Τέλος στις ελπίδες των τουριστικών επιχειρηματιών της Καρπάθου για έναν καλλίτερο τουριστικό Σεπτέμβριο δίνει η απόφαση της Ολλανδικής κυβέρνησης που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα το βράδυ να τίθενται σε καραντίνα οι Ολλανδοί που επιστρέφουν από όλα ανεξαιρέτως τα Ελληνικά νησιά. Χωρίς καμία διάκριση ανάμεσα στα νησιά που έχουν κρούσματα ιού ( Ζάκυνθος, Λέσβος, Μύκονος κλπ ) και όσα δεν έχουν, όπως η Κάρπαθος .

Τις αρνητικές αυτές συνέπειες ανέφερε η Έπαρχος Καρπάθου Η.Ν.Κασου , κ.Καλλιόπη Νικολαιδου, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Μάνο Κόνσολα, υπογραμμίζοντας πόσο σημαντικό είναι και για το νησί μας να διασωθεί η ολλανδική αγορά.
Ο κ Κονσολας επεσήμανε ότι
« Η παρέμβαση που γίνεται από τη χώρα μας προς την ολλανδική κυβέρνηση έχει φτάσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο (γραφείο πρωθυπουργού), ενώ έχουν κινητοποιηθεί το ελληνικό υπουργείο τουρισμού, η ελληνική πρεσβεία στην Ολλανδία, η ολλανδική πρεσβεία στην Ελλάδα, το γραφείο του ΕΟΤ Ολλανδίας καθώς και όλοι οι μεγάλοι Ολλανδοί touroperators.
Είναι μια μάχη που γίνεται σε εθνικό επίπεδο και η προσπάθεια επικεντρώνεται στην κατεύθυνση, νησιά που έχουν καλό επιδημιολογικό προφίλ, να εξαιρεθούν από τον αποκλεισμό.
Πιέζουμε προς πάσα κατεύθυνση,επιτευχθεί κάτι τέτοιο, να είναι και η Κάρπαθος μέσα στους προορισμούς όπου οι Ολλανδοί θα συνεχίσουν να πετάνε.”

Οι πιέσεις θα Είναι συνέχεις και θα σας κρατάμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις στο θέμα.”