Κάρπαθος. Μύρισε εκλογές δυόμιση χρόνια νωρίτερα!

Κάρπαθος. Μύρισε εκλογές δυόμιση χρόνια νωρίτερα!

 

Εκεί λοιπόν που λες να ψάξεις και να δώσεις μια εικόνα για το καλοκαίρι, τα εμβόλια και την πανδημία, για τον τουρισμό που ελπίζουμε κι αδημονούμε να φανεί, κάπως σα ναναι  καταιγίδα, έρχεται η εικόνα ανθρώπων που συζητούν για εκλογές και σε κάνουν να χάνεις το μυαλό σου. Ναι, ναι, καλά διαβάσατε, είχαμε δεν είχαμε τραβήξαμε ευθεία για τον Οκτώβρη του 2023!

Μετράμε δυόμιση χρόνια μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές και μάλλον η Κάρπαθο έχει την πρωτοπορία να ανοίγει την κουβέντα για ολάκερη τη χώρα. Και δεν είναι μόνο οι πολίτες που το κουβεντιάζουν, όπως μαθαίνω οι συζητήσεις εξακολουθούν να είναι ανοιχτές, στο κατόπι κι ο Δήμαρχος. Στη τελευταία του  συνέντευξη, στο skyRodos, δηλώνει πως αν δεν ολοκληρώσει το έργο του…δεν φεύγει! Και μάλιστα αποκαλύπτει πως είναι έτοιμος να διεκδικήσει ακόμη μια θητεία!

«Αν δε φτιάξω αυτά που πρέπει να φτιάξω, εγώ δεν αφήνω το Δήμο σε κανέναν! Θα παραμείνω και την άλλη τετραετία. Εγώ ήρθα εδώ να αφήσω κάτι για τα εγγόνια μου, όχι για τα παιδιά μου.. ήρθα για να αφήσω έργο και θα αφήσω».

Το θέμα δεν είναι η διάθεση, ούτε κι πρόθεση, κάθε ένας πολίτης, που πληροί τις προϋποθέσεις των νόμων, προφανώς και μπορεί να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών και να κριθεί από την κοινωνία όταν έρθει η ώρα.

  • Τι είναι αυτό που οδηγεί τόσο πρόωρα τη σκέψη στις εκλογές;
  • Τι κάνει τους Καρπάθιους να οδηγούνται στον Οκτώβρη του 2023;

Αξίζει να επισημάνουμε ακόμη ένα σημείο από την πρόσφατη συνέντευξη του Δημάρχου, όπου  με αφορμή το περιστατικό με γιατρό από το Νοσοκομείο Καρπάθου, μεταξύ άλλων ο κ. Νισύριος ανέφερε:

«Εγώ δουλεύω αφιλοκερδώς. Δεν παίρνω ούτε μισθό. Όλοι οι μισθοί μου πηγαίνουν σε έργα. Δουλεύω 7 ημέρες την εβδομάδα για να μπορέσω να φτιάξω το Δήμο και τα έργα τα οποία έχουμε προγραμματίσει. Έχουμε προγραμματίσει από πέρυσι 12 έργα με το “Φιλόδημος ΙΙ” 6,7 εκ ευρώ, φέτος μπήκαμε στο “Α. Τρίτσης” με 12 εκ ευρώ και δε μπορώ να προχωρήσω γιατί το προσωπικό δεν έρχεται να δουλέψει! Όλη η καθυστέρηση γίνεται από δω, από το δικό μας Δήμο…Τα λεφτά είναι εδώ, τα προγράμματα είναι εδώ, ψηφισμένα και δε μπορούμε να προχωρήσουμε».