ΚΑΡΠΑΘΟΣ: Νέα γεώτρηση σε λειτουργία με συντονισμό του Δημάρχου Γιάννη Νισύριου η όλη επιχείρηση!

ΚΑΡΠΑΘΟΣ: Νέα γεώτρηση σε λειτουργία με συντονισμό του Δημάρχου Γιάννη Νισύριου η όλη επιχείρηση!

 

Η παραμονή της Παναγίας, 14 Αυγούστου 2023 βρήκε τη δημοτική αρχή της Καρπάθου να κατακτά μια σημαντική επιτυχία για το νησί, επιτυχία που αυτή την περίοδο γίνεται ακόμη σημαντικότερη διότι αφορά το πολυπόθητο αγαθό του νερού.

Την επιτυχία χρεώνεται προσωπικά ο Δήμαρχος Καρπάθου Γιάννης Νισύριος, ο οποίος βγήκε στο δρόμο και συντόνισε δυο Τμήματα του Δήμου Καρπάθου (Τμήμα Ύδρευσης Αποχέτευσης -Τμήμα Περιβάλλοντος) τα οποία  συνεργάστηκαν άψογα προκειμένου να θέσουν σε ελάχιστο χρόνο για τις απαιτήσεις μια νέα γεώτρηση σε λειτουργία!

Πρόκειται για γεώτρηση σε  περιοχή δίπλα στο εργοστάσιο αναψυκτικών Πουζουκάκη, στην ευρύτερη περιοχή του Σάνταλου. Η αντλητική πρόβλεψη για αυτήν τη γεώτρηση φτάνει τα 20 κυβικά την ώρα.

Η όλη επιχείρηση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία! Έπειτα από εργασία αρκετών ωρών οι υπηρεσίες του Δήμου κατάφεραν να θέσουν την γεώτρηση σε λειτουργία.

Ο κ. Νισύριος ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για την επιχείρηση! Κρατήστε ότι αφενός ο Δήμος, λόγω του Σαββατοκύριακου, ήταν κλειστός και αφετέρου συντόνισε ταυτόχρονα δυο διαφορετικές υπηρεσίες. Βύθισαν αντλία σε βάθος 120 μέτρων και την ίδια στιγμή στήθηκε ένα δίκτυο με σωλήνες Φ90 περίπου 400 μέτρων! Σημειώστε επίσης ότι για τα δυο τμήματα, Περιβάλλοντος και Ύδρευσης,  δεν έχει τοποθετηθεί αρμόδιος Αντιδήμαρχος, με ότι σημαίνει αυτό το θέμα.

Υπήρξε λοιπόν άψογη συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων των Τμημάτων. Αλληλουποστήριξη στο θέμα των χειρωνακτικών εργασιών ενώ παράλληλα έγιναν και όλες οι απαραίτητες ενέργειες ηλεκτρολογικά προκειμένου να δωθεί  ρεύμα και να περάσει όλο το σετ σε λειτουργία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το νερό από τη νέα γεώτρηση θα δοθεί στα Πηγάδια και έτσι αποδεσμεύει σε μεγάλο βαθμό την γεώτρηση στου «Δημελλά» που πια θα δίνει μόνο στην περιοχή της Αμοωπή, που μέχρι χθες το νερό της  μοιραζόταν μεταξύ Πηγάδια -Αμοωπή.

Μια νέα γεώτρηση, όσο αποδοτική κι αν είναι, σίγουρα δεν λύνει τα πολλαπλά προβλήματα που ταλαιπωρούν το νησί ωστόσο δείχνει τη διάθεση και τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, η οποία διανύει τους τελευταίους μήνες στην διοίκηση του νησιού και δε μπορούμε να αγνοήσουμε, ούτε να παραβλέψουμε αυτή τη στάση της. 

 

15.8.2023

Καρπαθιακά Νέα