ΚΑΡΠΑΘΟΣ: Συνεδριάζει το ΤΕΣΣΟΠ με θέμα την πρόληψη πυρκαγιών και τα σχέδια εκκενώσεως

ΚΑΡΠΑΘΟΣ: Συνεδριάζει το ΤΕΣΣΟΠ με θέμα την πρόληψη πυρκαγιών και τα σχέδια εκκενώσεως

Σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβίου 2023, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου και δημάρχου Καρπάθου, κ. Νισύριου, συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρπάθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες κεντρικό θέμα της συνεδρίασης είναι η πρόληψη των πυρκαγιών καθώς και το Συντονιστικό Σχέδιο εκκενώσεως – διαφυγής ανθρώπων και ζώων από σημεία που ενδεχόμενα θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν κίνδυνο. Για παράδειγμα τα δημόσια κτήρια που βρίσκονται κοντά σε δασικές εκτάσεις, όπως το Γενικό Νοσοκομείο.

Το Συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας είναι οκταμελές, συγκροτήθηκε στις 20 Μαρτίου 2020, με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Καρπάθου και αναπληρωτή τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών υπηρεσιών.

Εκτός από τον κ. Νισύριο, ο οποίος και προεδρεύει του οργάνου, θα συμμετέχουν ο Υπεύθυνος Αντιδήμαρχος  Πολιτικής Προστασίας  κ. Γεώργιος Δήμαρχος,  ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Καρπάθου κ. Μιχάλης Γερακιανάκης, ο  Προϊστάμενος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Καρπάθου κ. Ιωάννης Λαχανάς, ο Διοικητής της ΔΑΝ Καρπαθου  Συνταγματάρχης Πεζικού  Γεώργιος Κοκοσάλης, ο  Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου Αστυνομικός Δ/ντής κ. Τσακιράκης Ιωάννης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρπάθου Πυραγός Δημήτρης Αϊβάτογλου, ο Λιμενάρχης Καρπάθου Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Ελιώτης Αλέξανδρος, η Δασονόμος Καρπάθου κα Ειρήνη Μαραντά, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρπάθου κ. Βασίλης  Στασινόπουλος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου κ. Γιάννης Σακελλιάδης  και ο εκπρόσωπος του Επαρχείου Καρπάθου-Ηρ. Νήσου Κάσου κ. Μιλτιάδης Μαντινάος.  

Να υπενθυμίσουμε ότι τελευταία συνεδρίαση του ΤΕΣΣΟΠ είχε πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου 2023με θέμα: “Προετοιμασία  και λήψη προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης κινδύνων  από εκδήλωση δασικών πυρκαγιών».

                                              

25.8.2023

Καρπαθιακά Νέα