Καταγγελία Μαστρομηνά για το Νοσοκομείο Καρπάθου

Καταγγελία Μαστρομηνά για το Νοσοκομείο Καρπάθου

Θεοδοσιος Μαστρομηνας.

Τ.Θ.: 53353

85700 – Κάρπθος

E-mail: theo_mastro@hotmail.com

Τηλ.:6974316551

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδου

Πλατεία Ελευθερίας 1

85100 – Ρόδος

Fax: 22410 21000

Κοιν.:

 1. Μητροπολίτη Καρπαθου-Κασου, κ.κ. Αμβροσιο
 2. Πρωθυπουργον, κον Κυριάκο Μητσοτάκη
 3. Υπουργόν Υγειας, κον Κικίλια,
 4. Υφυπουργό Τουρισμου , κον Κονσολα,
 5. Βουλευτή Δωδεκανήσου, κον Νεκτάριο Σαντορινιο,
 6. Διοικητή 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας,
 7. Έπαρχο Καρπάθου – Ηρ. Νήσου Κάσου, κα Κ. Νικολαιδη
 8. Δήμαρχο Καρπαθου, κον Ι. Νισυριο
 9. Πρόεδρο Δ.Ε. Κ.Υ. Καρπαθου.

Κα Εισαγγελέα,

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνω και καταγγέλλω γεγονότα και καταστάσεις που σχετίζονται με το νεο-ανεγερθεν κτήριο του Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου και με την επωνυμία “ ο Άγιος Ιωάννης ο Καρπαθιος”.

Κατ’αρχην προς ενημέρωση σας:

 • Μετά από αγώνες και διεκδικήσεις δεκαετιών του Καρπαθιακος λαού ξεκίνησε η ανέγερση του Γεν. Νοσοκομειου στα τέλη του 2014 με συγχρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ).
 • Η κτηριακη υποδομη και εξοπλισμός παρεδόθησαν πρόσφατα από την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία.
 • Η δέσμευση της προηγουμενης κυβέρνησης καθώς και της σημερινής και μάλιστα δημοσίως από τον κον Πρωθυπουργό σε επίσκεψη του στο νησί το 2019 και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ότι Νοσοκομείο δεν θα λειτουργήσει αν δεν περατωθουν όλες οι τεχνικές προδιαγραφές και αν δεν στελεχωθεί πλήρως με το ιατρικο και άλλο προσωπικό όπως προβλέπεται από το Καταστατικο/Οργανόγραμμα του!!!
 • Επίσης δεσμεύθηκε οτι, δεν θα λειτουργήσει αν δεν διασφαλιστεί η ασφαλής προσβασιμότητα προς αυτό τόσο από τους ασθενείς, τους επισκέπτες και φυσικά τα ασθενοφόρα. Προϋπόθεση για αυτήν την ασφάλεια είναι η  ασφαλούς οδικού κόμβου με όλες τις αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές (φωτοσημανση ήτοι, έλεγχος κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών). Το συγκεκριμένο σημείο του οδικού δικτύου ενέχει μεγάλους κινδύνους και έχουμε θρηνήσει αρκετά θύματα δυστυχημάτων ακριβώς σε αυτό το σημείο!!!
 • Άλλη αναγκαιότητα είναι η αποπεράτωση του δικτύου εκβολής/απομάκρυνσης των ομβρίων υδάτων και λημμάτων. Τον περασμενο χειμώνα πλημμύρισε το ισόγειο του κτηρίου λόγω έλλειψης του δικτύου αυτού!!!

Κα Εισαγγελεα,

Παρ’οτι τίποτε από τα ανωτέρω δεν έχει υλοποιηθεί από την “υπευθυνη πολιτεία”, εδώ και αρκετές εβδομάδες γίνεται προσπάθεια να μεταφερθεί το ήδη ελλειμματικό Κέντρο Υγείας στο κτήριο του Νοσοκομείου και έτσι να υπάρξει το πρόσχημα ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί!!! Δηλαδή, το Κτήριο του Νοσοκομείου θα μετατραπεί σε ένα επίσης ελλειμματικό Κέντρο Υγείας ενάντια στην κείμενη νομοθεσία και θέληση των κατοίκων του νησιού!!! Ούτω καταστρατηγείται ο πρωταρχικός σκοπός, αυτός της παροχής πλήρους δευτεροβάθμιας κάλυψης της υγείας των κατοίκων και επισκεπτών του ακριτικού και ιστορικού νησιού μας!!!

Επισης, εκτός των παραπάνω λόγων επικινδυνότητας, δεν υπάρχουν:

 • Ούτε Διοίκηση
 • Ούτε αυτόνομος προϋπολογισμός
 • Ούτε, το βασικωτερον όλων, το απαραίτητο και αναγκαίο προσωπικό!!!

Τα οποία είναι οι νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας ενός κανονικού Γενικού Νοσοκομείου!!!

Δεν γνωρίζουμε ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν τέτοιες προσπάθειες παραπλάνησης των κατοίκων του νησιού μας!!!

Οι προσπάθειες αυτές έφτασαν στο αδιανόητο για μια ευνομούμενη πολιτεία να μεταφέρουν τις απογευματινές ώρες της 31/07 και τις πρωινές ώρες της 1/08 χωρίς καμμία ενημέρωση/ ειδοποίηση προς τους κατοίκους από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή, τον εξοπλισμό και άλλα αντικειμενα του Κ.Υ. στο κτήριο του Νοσοκομείου (όπως θα διαπιστώσετε από το συνημμένο φωτογραφικό υλικό)!!!

Κα Εισαγγελέα,

Μετά από ολες τις παραπάνω μη σύννομες ενέργειες , παρακαλώ όπως θεωρήσετε την παρούσα επιστολή ως καταγγελία κατά παντός υπευθύνου , καταγγελία που πιστεύω ακράδαντα εκφραζει  τόσον την προσωπική όσον και συλλογική αγανάκτηση για την επιχειρούμενη/ο ΚΟΡΟΙΔΙΑ και ΕΝΠΑΙΓΜΟ της συντριπτικής κοινωνικής πλειοψηφίας των κατοίκων του νησιού μας.

Παρακαλώ, ως Δημότης Καρπάθου, ως Έλληνας και Ευρωπαιος Πολίτης, και με βάση τα παραπάνω καταγγελλόμενα, όπως επιληφθείτε άμεσα  και με ασφαλιστικά μέτρα να βάλετε τέλος σ’ αυτήν τη μη ΣΥΝΝΟΜΗ μεταφορά του Κέντρου Υγειας στις κτηριακες εγκαταστάσεις του μη στελεχωμενου και μη ασφαλώς προσβάσιμου Γενικού Νοσοκομείου!!!

 

 

Κα Εισαγγελέα,

Σ’ εσάς εναποθέτουμε την μόνη μας ελπίδα για να μπει τέλος στον εμπαιγμό και προσβολή της νοημοσύνης μας!!!

Θελουμε Νοσοκομείο πλήρως  και ασφαλώς προσβάσιμου και όχι ένα Προβληματικό Κεντρο Υγείας   σε νεο περιτύλιγμα  για φιέστες εγκαινειων!!!

Αναμενοντας την άμεση θετική σας ανταπόκριση,

Με τιμή,

Θεοδοσιος Μαστρομηνας

Πρ. Πρόεδρος Κ.Υ. Καρπάθου (2015-2018)

Πρ. Στελεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε)

Σημ.: Απόδειξη της μετακόμισης είναι και η άρνηση συνταγογράφησης σε ηλικιωμένη κάτοικο του νησιού όταν την Παρασκευή, 31/07, της είπαν να πάει την Τετάρτη, 5/08, στο “Νοσοκομειο”.