Κατεβάζει ρολά η Κάσος για την κατάσταση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας

Κατεβάζει ρολά η Κάσος για την κατάσταση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας

11/07/2022

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηρωικής Νήσου Κάσου, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος το νησί της Η.Ν. Κάσου εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου να παραμείνει χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία την ύστατη στιγμή εξαιτίας των κακών και καθυστερημένων χειρισμών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής.

Αποφάσισε ομόφωνα και απαιτεί:

να γίνουν ενέργειες για την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου για την άμεση δρομολόγηση αξιόπλοου πλοίου και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού καθώς προκαλείται τεράστιο οικονομικό πλήγμα στην ήδη πληττόμενη τοπική κοινωνία.

Η δρομολόγηση πλοίων ειδικά για το νησί μας αποτελεί το σημαντικότερο μέσον επικοινωνίας και έχει άμεση εξάρτηση ειδικότερα κατά την θερινή περίοδο με ότι αυτό συνεπάγεται .

Για τον παραπάνω λόγο

α) οι υπηρεσίες του Δήμου την Τρίτη 12 Ιουλίου θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί .

β) καλούνται όλοι οι φορείς, οι σύλλογοι και όλοι οι επαγγελματίες του νησιού μέσω του κλεισίματος των επιχειρήσεων τους καθώς επίσης και ο κασιώτικος λαός για την ενεργή συμμετοχή τους στην συμβολική κινητοποίηση διαμαρτυρίας του Δήμου μας έξω από το δημοτικό κατάστημα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

γ) να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα διαμαρτυρία σ’ όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας , στους αρμόδιους φορείς και σ’ όλο τον κασιώτικο λαό του νησιού και των παροικιών του.

Ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου

Μιχάλης Εμμ. Ερωτόκριτος

Η Πρόεδρος του Δ.Σ

Νικολέττα – Δήμητρα Σοφίλα

Αντιδήμαρχοι:

Περσελής Δ. Κωσταντίνος Νικολάου Ι. Ιωάννης Φραγκούλης Εμμ. Δημήτριος

Μέλη:

Μαστροπαύλος Ηλίας

Βρετός Εμμανουήλ

Ζαχάρης Κωνσταντίνος

Παρλής Εμμανουήλ

Νικολάκης Εμμανουήλ

Ζούλης Γεώργιος

Μηνακάς Γεώργιος

Κυριάκος Ηλίας

Μανούσος Εμμανουήλ