Ματαίωση πρώτου ταξιδιού OLYMPUS. Κυβέρνηση και πολιτικοί της Ν.Δ., Περιφέρεια, Δήμοι. Που κρύφτηκαν όλοι;

Ματαίωση πρώτου ταξιδιού OLYMPUS.  Κυβέρνηση και πολιτικοί της Ν.Δ., Περιφέρεια, Δήμοι. Που κρύφτηκαν όλοι;

Η ακύρωση του σημερινού πρώτου δρομολογίου του OLYMPUS άφησε άφωνους τους ταξιδιώτες αλλά και τους επιχειρηματίες στον τουρισμό, ειδικά σε Κάρπαθο και Κάσο, που παλεύουν για το καλοκαιρινό μεροκάματο. Για τους πρώτους ίσως να πεις δε βαριέσαι, αυτοί φταίνε, που θέλησαν να πάνε διακοπές στην άγονη γραμμή κι δεύτεροι γιατί επένδυσαν στην άκρη του Αιγαίου;

Από μέρες έχουμε γράψει, εδώ στα Καρπαθιακά Νέα, για τα πιθανά θέματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πλοίο που κέρδισε την γραμμή ωστόσο ορισμένα βασανιστικά ερωτήματα ψάχνουν απαντήσεις.

Είναι αλήθεια ότι από το πλοίο λείπουν κάποια πιστοποιητικά τα οποία αφορούν την λειτουργεία και την ασφάλεια των σωστικών του μέσων;

Είναι αλήθεια ότι λείπουν τα πιστοποιητικά που δείχνουν ότι λειτουργεί η πυρασφάλεια;

Είναι αλήθεια ότι λείπουν άτομα από την σύνθεση του πληρώματος;

Είναι αλήθεια ότι δεν έχει συμπληρώσει τον απαραίτητο χρόνο δοκιμαστικών;

Επίσης ακούσαμε ένα περιστατικό και πολύ θα θέλαμε κάποιος να μας πει ότι είναι καραμπινάτο ψέμα. Ακούγεται λοιπόν ότι με το που έλυσε κάβους για να βγει για δοκιμαστικό, πριν από δυο-τρεις ημέρες, τράκαρε με ένα πλοίο που βρισκόταν δεμένο δίπλα του και του προκάλεσε ζημιές. Ψέματα;

Επιθυμούμε λοιπόν κάποιος να ενημερώσει επίσημα και να γράψει ότι τα παραπάνω ερωτήματα είναι ΟΛΑ ψέματα και ότι το πλοίο δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα παραπάνω θέματα.

Ωστόσο γιατί το υπουργείο δεν το άφησε να ταξιδέψει;

Και για ποιο λόγο δεν υπάρχει μια επίσημη ανακοίνωση από την εταιρία;

Ακόμη πιο παράξενη είναι η εκκωφαντική σιωπή των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας, που ενώ στην περίπτωση της ανακοίνωσης του υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, για την γραμμή της Κασοκαρπαθίας  (που αφορά την επόμενη χρονιά) αμέσως ενημέρωναν για την άποψη και την ενεργή συμμετοχή τους, στην περίπτωση της ακύρωσης του πρώτου δρομολογίου του OLYMPUS δεν έχουμε ακούσει τη φωνή τους. Το ίδιο ισχύει για την Περιφέρεια, που κάθε τόσο βγάζει μεγάλες ανακοινώσεις θριάμβου που αφορούν τον τουρισμό στο Νότιο Αιγαίο, αλλά για το πλοίο της άγονης γραμμής δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και βέβαια την ιδια τακτική σιωπής ακολουθεί και ο Δήμος Καρπάθου που έχει ως πάγια πολιτική να αποφεύγει τέτοιου είδους κρίσεις.

Κρατάμε βέβαια τις απορίες και τους λογικούς προβληματισμούς του Νεκτάριου Σαντορινιού που πρώτος βγήκε και μίλησε ανοιχτά για το θέμα.

Καταγράφουμε δυο απόψεις που αφορούν τις άμεσες εξελίξεις.

Η πρώτη λέει πως όλα σύντομα θα ξεπεραστούν και το πλοίο OLYMPUS ξεκινά άμεσα τα ταξίδια. Η δεύτερη φαίνεται να πιέζει για την επαναφορά του ΠΡΕΒΕΛΗΣ. Όπως και ναχει δεν αξίζει τέτοια αντιμετώπιση για τη γραμμή της Κασο-Καρπαθίας. Δεν αξίζουν τέτοια συμπεριφορά τα νησιά της άγονης γραμμής.

Πάντως οι πληροφορίες μας λένε ότι οι Κασιώτες δεν θα αφήσουν τα πράγματα στη τύχη τους και  ήδη ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Μανώλης Δημελλάς

Καρπαθιακά Νέα