Πρόχειρα μπήκε, στα βιαστικά, με τη φωνή της κοινωνίας, βγήκε! (Παραχώρηση κτηρίου Κ.Υ) VIDEO

Πρόχειρα μπήκε, στα βιαστικά, με τη φωνή της κοινωνίας, βγήκε! (Παραχώρηση κτηρίου Κ.Υ) VIDEO

Το θέμα αποσύρθηκε αλλά συζήτηση έγινε! Το ταλαιπωρημένο από το χρόνο και την αφροντισιά κτήριο του Κέντρου Υγείας, όπως θα μπορούσε κανείς να αντιληφθεί από τις απόψεις που ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Κρίμα, γιατί πέρασαν 3 χρόνια από τη μετακόμιση για να μάθουμε ότι ουσιαστικά ο Δήμος Καρπάθου δεν έχει πάρει ακόμη τα κλειδιά του κτηρίου.

Δείτε το ΗΧΗΤΙΚΟ-VIDEO που αφορά το θέμα, ανεβάσαμε ολόκληρο το θέμα γιατί θα χρειαστεί στις μελλοντικές συζητήσεις που αφορούν το Κέντρο Υγείας

Καταρχήν καταγράφουμε ότι για πρώτη φορά μάθαμε τα τετραγωνικά του! 2.395 τ.μ. οικόπεδο και 1.165 τ.μ. κτίσμα! Σημειώνουμε την στάση-στροφή του Δημάρχου Καρπάθου, που ενώ λίγες ώρες πριν το δημοτικό συμβούλιο, ανέφερε στα Καρπαθιακά Νέα ότι θα προτείνει δημοψήφισμα, μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου δεν είπε κουβέντα για αυτό! Κι ενώ το θέμα ήταν η πρόταση παραχώρησης στην Αστυνομία ούτε και για αυτή την περίπτωση ακούστηκε κουβέντα!

“Το θέμα το φέραμε για να ανοίξει” ανέφερε ο Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καρπάθου, κ. Μανωλάκης, ο οποίος το απέσυρε άρον-άρον διότι υπάρχει θέμα!

«Ενα μέρος του κτηρίου ακόμη χρησιμοποιείται από το Νοσοκομείο» ανέφερε ο Δήμαρχος Καρπάθου! Αυτό άραγε δεν ήταν γνωστό πριν γίνει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο;

Στο Ε9 το δηλώνει και η ΔΥΠΕ από το 2017, ανέφερε και πάλι ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Νισύριος! Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου δεν άφησε περιθώρια παρερμηνίας όσο κι αν επέμενε ο  κ. Τσέρκης ότι κάποιο θέμα υπάρχει στο ιδιοκτησιακό.

Οι παρεμβάσεις των πολίτων
Η κα Μυλωνά εκπροσωπώντας του πολίτες που ττο διεκδικούν για να γίνει Κέντρο Ηλικιωμένων, στο μικρόφωνο ανέφερε ότι υπάρχει σχέδιο για τη δημιουργία ενός κέντρου δημιουργικής απασχόλησης.

Ο κ. Μαστρομηνάς με παρέμβαση του τόνισε ότι θα έπρεπε να έχει γίνει κανονική διαβούλευση και σε μια ειδική συνεδρίαση να συζητηθεί το θέμα. Το νησί έχει μεγάλη ανάγκη και χρειάζεται, Αστυνομία-Κέντρο Ηλικιωμένων, ωστόσο η πρόταση του, η δημιουργία Μουσείου, αφορά, όπως τόνισε όλους τους Καρπάθιους.
Συγκινητικός ήταν ο λόγος του Αντώνη Χατζημιχάλης για την ιστορία της ΚΕΠΑ και την ανάγκη να ληφθεί υπόψιν σε κάθε απόφαση η ΚΕΠΑ που είναι και ο μεγάλος δωρητής.

Αμφιβολίες εξέφρασε ο κ. Λύκος «Έχει πάει κανένας μέσα να δει, πόσους χωράει» ενώ ο κ.Τσαμπουνιεράκης επέμεινε «Νομικό πρόσωπο δημοσιού δικαίου με πλήρη φάκελλο διαχείρισης, μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε την όποια παραχώρηση».

Σημειώνουμε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καρπάθου, κ. Χατζηκουτσός από τον  Μάρτιο 2021 με ομόφωνη απόφαση έφερε πρόταση προς τη δημοτική αρχή για τη χρήση του κτηρίου, ωστόσο κανείς και ποτέ δεν την έλαβαν υπόψιν τους!

Εύλογες απορίες

Πριν από τα δημοτικά συμβούλια οι υπηρεσίες του Δήμου δεν συνεργάζονται ώστε ο Πρόεδρος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να γνωρίζουν τα δεδομένα;

Όλα αυτά που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες στα καφενεία, ότι δήθεν έχει κλειδώσει η παραχώρηση, τι ήταν;

Ο Δήμος σε άχαρο ρόλο διαμεσολαβητή, θα περιμένει επίσημες προτάσεις για τη χρήση του κτηρίου και μέχρι τότε δε θα κάνει το παραμικρό; Δηλαδή δεν έχει ευθύνη για την περιουσία του και την αξιοποίηση της;

 

Μανώλης Δημελλάς

9.12.2022

Καρπαθιακά Νέα