Ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας και η σύζυγος του, Τζένη Μπαλατσινού, βρίσκονται στην Κάρπαθο

Ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας και η σύζυγος του, Τζένη Μπαλατσινού, βρίσκονται στην Κάρπαθο

Στην Κάρπαθο βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής, 9 Ιουνίου 2022, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Τζένη Μπαλατσινού.

Το ζευγάρι έφτασε το απόγευμα στο νησί και αμέσως πήγαν σε διαμέρισμα, που έχουν κλείσει στην περιοχή της Αμμοωπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, για σήμερα το βράδυ στο πρόγραμμα τους έχουν κανονίσει και ήδη πρέπει να βρίσκονται στην Όλυμπο. Αύριο το πρωί, στις 10.00, το πρόγραμμα του κ. Κικίλια έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Καρπάθου, κ. Ιωάννη Νισύριο, τον Αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Παραγυιό και τον σύμβουλο τουρισμού κ. Αντρέα Τσαγκάρη. Στη συνέχεια, στις 12.00, θα γίνει συνάντηση του Υπουργού Τουρισμού με όλους τους φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό στο νησί, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Σήμερα το πρωί ο κ. Κικίλιας είχε συνάντηση με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη, στο υπουργείου Τουρισμού. Επί τάπητος, βρέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και για την προσθήκη νέων προορισμών με την καθιέρωση περισσότερων απευθείας πτήσεων από τις ΗΠΑ προς τη χώρα μας. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε, επίσης, η περαιτέρω ενίσχυση των επενδύσεων, ειδικά για τον κλάδο του τουρισμού. Έχει μάλιστα ενδιαφέρον γιατί ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι θα βρεθεί στην Κάρπαθο, και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ σημείωσε ότι η νόνα του ήταν από το απέναντι νησί, την Κάσο!

(φωτογραφία αρχείου)

πηγή Καρπαθιακά Νέα