Η Ειρήνη Μαντινάου, από το Όθος Καρπάθου, συμμετέχει στο Athens Photo Festival!

Η Ειρήνη Μαντινάου, από το Όθος Καρπάθου, συμμετέχει στο Athens Photo Festival!

Με τη συμμετοχή 102 καλλιτεχνών από 28 χώρες  ξεκίνησε στις 8 Ιουνίου το Athens Photo Festival, το οποίο συμπληρώνει φέτος 35 χρόνια παρουσίας και αποτελεί το σημαντικότερο διεθνές καλλιτεχνικό γεγονός για τη φωτογραφία στην Ελλάδα και ένα από τα πέντε παλαιότερα φεστιβάλ φωτογραφίας στον κόσμο.

Στην έκθεση ξεχωρίσαμε τη συμμετοχή της Ειρήνης Μαντινάου! Το έργο της συμμετέχει στην ομάδα φωτογραφιών με τον τίτλο «Lockdown» σε Επιμέλεια του Πάνου Κοκκινιά.

Η Ειρήνη Μαντινάου γεννήθηκε στην Κάρπαθο, πιο συγκεκριμένα κατάγεται από το χωριό Όθος και ζει στον Πειραιά. Σπούδασε στη σχολή Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

Είναι τελοιόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών από τον τομέα Ζωγραφικής και το Θ’ Εργαστήριο ζωγραφικής (Με έμφαση στα νέα μέσα). Μέσω της δουλειάς της διερευνά έννοιες που αφορούν στο αρχείο και την αφήγηση.

Συνθέτει γενεαλογίες αναζήτησης γύρω από την καταγωγή, την εντόπιότητα και τον εκτοπισμό, την προφορική ιστορία και τις επινοημένες αφηγήσεις και τα επιβιώματα της λαογραφικής καταγραφής.