Κυκλοφοριακό και παρκάρισμα στο καλοκαιρινό τουρνουά ποδοσφαίρου στην φροντίδα της Αστυνομικής υποδιεύθυνσης Καρπάθου

Κυκλοφοριακό και παρκάρισμα στο καλοκαιρινό τουρνουά ποδοσφαίρου στην φροντίδα της Αστυνομικής υποδιεύθυνσης Καρπάθου

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε Συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Καρπάθου η οποία είχε σημασία για την καλοκαιρινή περίοδο που ήδη έχει ξεκινήσει.

Με κεντρικό θέμα την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών υπήρξαν αποφάσεις, όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου του Δήμου Καρπάθου, που αφορούν όλα τα χωριά και την πρωτεύουσα Πηγάδια. Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκαν 2 δεξαμενές νερού 100 κ.μ. σε Πυλές και Πλατύολο και η τοποθέτηση των 13 κρουνών που ήδη βρίσκονται στις αποθήκες του δήμου, στα χωριά του νησιού.

Ωστόσο και σύμφωνα με πληροφορίες των Καρπαθιακών Νέων, έγινε κουβέντα και για την φετινή επιτυχημένη  αντιμετώπιση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Καρπάθου στον έλεγχο του παρκαρίσματος Ι.Χ. αυτοκινήτων στα Πηγάδια! Οι δρόμοι έχουν κρατηθεί ανοιχτοί ειδικά για τις έκτακτες ανάγκες, όπως τα μεγάλα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει! Από τη μια οι πρωτοφανείς έλεγχοι και τα πρόστιμα από την άλλη η προσπάθεια του δήμου να εφαρμόσει ακόμη και αποφάσεις του 2009-2010 που δεν χρειάζονται ΦΕΚ (αν και υπάρχει η απόφαση 42-2017 Θέμα: Τοπικές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην Δημοτική Κοινότητα Καρπάθου). Ο  αστυνομικός Διευθυντής κ. Τσακιράκης είναι αποφασισμένος να τακτοποιήσει και τη όποια δυσκολία παρουσιαστεί ακόμη και στους αγώνες του καλοκαιρινού τουρνουά ποδοσφαίρου.

Τα παιγνίδια θα γίνουν όπως πρέπει όσο αφορά το κυκλοφοριακό και οι δρόμοι, ειδικά γύρω από το γήπεδο Απερίου, θα παραμείνουν ανοιχτοί για όλα τα οχήματα. Με ενδιαφέρον περιμένουμε τις δράσεις της Αστυνομίας ειδικότερα στις Μενετές, όπου το πρόβλημα διακοπής κυκλοφορίας που παρουσιάζεται στον στενό δρόμο ο οποίος περνά μέσα από το χωριό, είναι πια καθημερινό και εντονότατο φαινόμενο.

φωτογραφία αρχείου, τελικός 20222

12.6.2023

Καρπαθιακά Νέα