ΚΙΝΑΛ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ:Φιάσκο και πάλι η τηλεκπαίδευση της Κεραμέως

ΚΙΝΑΛ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ:Φιάσκο και πάλι η τηλεκπαίδευση της Κεραμέως

Παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί είναι και πάλι τα θύματα, της προχειρότητας της κυβέρνησης.

 

Την ανικανότητα της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των εποχών και τις φτηνές δικαιολογίες της κας. Κεραμέως και του κ. Μητσοτάκη που συνηγόρησε μαζί της, πριν λίγες ημέρες στη βουλή για το φιάσκο με την τηλεκπαίδευση, τα βίωσαν μαθητές, οικογένειες και εκπαιδευτικοί, άλλη μια φορά, την πρώτη ημέρα της τηλεκπαίδευσης σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

Όταν ο πρωθυπουργός στοιχιζόταν πριν λίγες μόλις μέρες στη γραμμή της Υπουργού Παιδείας ότι «έφταιγε ο server στο… Λονδίνο» για την πτώση της τηλεκπαίδευσης στην Ελλάδα, ελάχιστοι μπορούσαν να φανταστούν ότι, εν τω μεταξύ, δεν θα είχε οχυρωθεί το σύστημα του Υπουργείου Παιδείας για να αποφύγει παρόμοιο φιάσκο με της περασμένης εβδομάδας σε Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ. Με απογοήτευση, και τρομερή αναστάτωση όμως, διαπίστωσαν όλοι σχεδόν οι μικροί μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τους στην περιοχή μας, στην έναρξη της τηλεκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ότι η αποτυχία του συστήματος ήταν καθολική.

Την ευθύνη ποιος θα την αναλάβει για το φιάσκο όμως;

Πάλι θα κατηγορηθεί η αντιπολίτευση για ερωτήσεις χωρίς περιεχόμενο;

Μήπως φταίνε οι εκπαιδευτικοί που μοχθούν και οι γονείς που, από το υστέρημα τους, αγοράζουν για τα παιδιά τους ακριβό εξοπλισμό;

Οι εκπαιδευτικοί παλεύουν να ανταπεξέλθουν στις αντιξοότητες, να βρουν μόνοι τους λύσεις. Τα παιδιά αγχώνονται και οι γονείς είναι και πάλι σε απόγνωση.

Ντροπή και μόνο για την κυβέρνηση τη ΝΔ. Μόνο να κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες γνωρίζει η κυβέρνηση και να τους κατηγορεί για τα πάντα. Τις ευθύνες της θα τις αναλάβει κάποτε επιτέλους ο αληθινός υπαίτιος;

Ο λαός απαιτεί τα σημαντικά προβλήματα, να αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση αναλόγως και όχι με προχειρότητες. Ο τόπος έχει ανάγκη για σοβαρές λύσεις και όχι άλλες φτηνές δικαιολογίες από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς του.

 

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ν.Ε.  Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ