Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για τις πρόσληψης προσωπικού της ΔΕΗ σε Ρόδο, Σύμη και Κάρπαθο

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για τις πρόσληψης προσωπικού της ΔΕΗ σε Ρόδο, Σύμη και Κάρπαθο

 

Επανερχόμαστε, πέντε μήνες μετά, για το θέμα της μη προσμέτρησης της εντοπιότητας, στην υπό κατάρτιση προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού της ΔΕΗ σε Ρόδο, Σύμη και Κάρπαθο. Πέντε μήνες μετά και οι Κυβερνητικοί Κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις τους, δεν έχουν φέρει εις πέρας την αποστολή τους. Αδυνατούν (ή δεν θέλουν) να επαναφέρουν τη διοίκηση της ΔΕΗ στη σωστή κατεύθυνση.

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή Κινήματος Αλλαγής Ν. Δωδεκανήσου είχαμε εκφράσει την απόλυτη και ξεκάθαρη διαχρονικά θέση μας, για την απόλυτη πρόταξη της εντοπιότητας σε όλες τις προσλήψεις στα Δωδεκάνησα χωρίς εξαιρέσεις, είτε αυτές αφορούν α) δημοτικούς υπαλλήλους β) δημόσιους υπαλλήλους γ) υπαλλήλους ΔΕΚΟ και ΝΠΔΔ, δ) εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μόνιμους και αναπληρωτές ε) στελέχη σωμάτων ασφαλείας και ειδικών καθηκόντων.

Η δυσκολία της ζωής στα νησιά και οι μειωμένες ευκαιρίες δεν εξισώνονται με τον όρο της εντοπιότητας στις κάθε είδους προκηρύξεις, είναι όμως ένα ισχυρό κίνητρο για να μένουν οι νέοι άνθρωποι στα νησιά και να μην τα εγκαταλείπουν. Είναι λόγος επιβίωσης των νησιωτικών κοινωνιών, είναι λόγοι εθνικής και κοινωνική συνοχής.

Στις περιπτώσεις εγκαταστάσεων που αντικειμενικά επιβαρύνουν με τη λειτουργία τους τις τοπικές κοινωνίες, η πρόνοια πριμοδότησης πρόσληψης των κατά τόπο κατοίκων, είναι ελάχιστη πράξη κοινωνικής δικαιοσύνης. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις που δόθηκαν κατά τη διαδικασία αποδοχής τους από την τοπική κοινωνία και αποτελούν πλέον συμβατική υποχρέωση. Το κράτος δεν μπορεί να λειτουργεί ως «πονηρός» αντισυμβαλλόμενος, εξαπατώντας του πολίτες του.

Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να στηρίζει τις μικρές κοινωνίες που διατηρούν ζωντανή την Ελληνική ύπαιθρο και τον πρωτογενή τομέα.

Η Κοινότητα της Κατταβιάς επαναφέρει το θέμα, γιατί σε πρόσφατη εισήγηση της διοίκησης της ΔΕΗ γίνεται φανερό ότι οι διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας δεν εισακούστηκαν εκεί που έπρεπε. Προφανώς κάποιοι δεν τις έθεσαν στο επίπεδο και στην ένταση που έπρεπε. Κάποιοι που ορκίστηκαν να υπηρετούν τα συμφέροντα του τόπου αυτού, δεν μίλησαν αρκετά δυνατά για να ακουστούν, ή δεν μίλησαν καθόλου.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ παραμένει δίπλα στους Νοτιοροδίτες στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα τους και απαιτούμε τα αυτονόητα: Τα συμφωνηθέντα να τηρηθούν.

 

 

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

νοτίου συγκροτήματος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟ