Οι Κυριακές ενός Αντιδημάρχου της Καρπάθου...

Οι Κυριακές ενός Αντιδημάρχου της Καρπάθου...

Κυριακή , ημέρα ξεκούρασης και οικογενειακής ηρεμίας .

Ημέρα που προγραμματίζεις να πας στο χωριό σου , ένα ταξίδι για ΣΚ, να δεις τους δικούς σου , να εκκλησιαστείς , να περάσεις μια ξέγνοιαστη μέρα με τα παιδιά σου !

Όλα αυτά μετά από μια εβδομάδα στην οποία, καθημερινώς , δίνεις αγώνα για να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου .

Σαν Αντιδήμαρχος , εργαζόμενος από το πρωί μέχρι το μεσημέρι στον Δήμο .

Κατόπιν , να βρεις χρόνο για την οικογένεια σου κι αν δεν είσαι ανεπάγγελτος ( λίγοι έχουν αυτή τη πολυτέλεια ) , το απόγευμα να ασχοληθείς με την δουλειά σου και να καλύψεις τις ώρες που “χάθηκαν ” από τη πρωινή καθημερινή σου ενασχόληση .

Κι επιστρέφω στην ημέρα Κυριακή .

Εδώ και 6 μήνες , τα πρωινά της Κυριακής μου , είμαι υποχρεωμένος να αφήνω την οικογένεια μου , τα παιδιά μου, την σύζυγο μου για να κάνω ΤΙ ;

Να παραστώ σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου .

Όχι για να συζητήσω και να αποφασίσουμε για τα σοβαρά θέματα τα οποία απασχολούν το νησί , ούτε για να αποφασίσουμε τι λύσεις θα δώσουμε στα προβλήματα των πολιτών.

Αλλά για να ψηφίσω ποιος θα είναι το 7ο από τα 7 μέλη της Οικονομικής Επιτροπής .

Τα υπόλοιπα 6 ,από όλες τις παρατάξεις ,έχουν εκλεγεί και παραμένουν για όλο το διάστημα της θητείας στις θέσεις τους ( ένα από αυτά τα μέλη είμαι κι εγώ ) .

Για το έβδομο θα θέσουν υποψηφιότητα 2 μέλη από μια ομάδα 5 ατόμων ( το 7ο μέλος της επιτροπής υποχρεωτικά ανήκει σε αυτή την ομάδα ) , θα ψηφιστούν από το Δημοτικό Συμβούλιο και το ένα θα εκλεγεί ως το 7ο τακτικό και το άλλο ως το 7ο αναπληρωματικό . Την επομένη της εκλογής τους ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ και τα δύο .

Κι έτσι , την επόμενη Κυριακή θα πρέπει να επαναληφθεί το ίδιο πράγμα . Εκλογή, παραίτηση και ξανά από την αρχή !

Είναι η “περίπτωση της Καρπάθου” , με την οποία μας έχουν κάνει γνωστούς στο Πανελλήνιο καθώς σε 4000 αιρετούς του Α βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας , μόνο εδώ βρέθηκαν 5 “έξυπνοι ” θιγμένοι να σκεφτούν και να τολμήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο .

Και μην φανταστείτε ότι το κάνουν … για να μπλοκάρουν τη λειτουργία του Δήμου !

Προς Θεού …

Είναι ιδεολόγοι .

Πολεμούν για την Δημοκρατία !

Επειδή έχει “καταπατηθεί η λαϊκή εντολή ” κι επειδή “η σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής δεν είναι νόμιμη ” .

Δεν πάει να τους εξηγείς ότι από τα 6 μέλη της Δημοτικής Αρχής , τα 4 εκλέχτηκαν με την παράταξη που κέρδισε τις εκλογές ενώ τα άλλα δύο ανήκουν ένα σε κάθε παράταξη της αντιπολίτευσης .

Ότι , όχι απλά δεν υπάρχει καμία καταπάτηση λαϊκής εντολής αλλά η λαϊκή εντολή εκπροσωπείται στο Κυβερνητικό Σχήμα αντιπροσωπευτικότατα όπως ακριβώς θα έπρεπε να εκπροσωπείται σε συνθήκες απλής αναλογικής .

Ακόμη και να τους ζητάς , όποιος μεμονωμένα ενδιαφέρεται να αναλάβει θέση στην Δημοτική Αρχή να έρθει και ευχαρίστως να συμμετέχει .

Αυτοί τον χαβά τους … καταπάτηση της λαϊκής εντολής και πάλι καταπάτηση της λαϊκής εντολής !

Δεν πάει να τους λες ότι η σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής είναι νομιμότατη , αποδεδειγμένα, αφού όσες αποφάσεις έχουν παρθεί εδώ και έξι μήνες έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα που τις ελέγχει.

Και πάλι τον χαβά τους … η οικονομική επιτροπή έχει παράνομη σύνθεση , η οικονομική επιτροπή έχει παράνομη σύνθεση .

Προφάσεις εν αμαρτία και δικαιολογίες για την πάρα φύσιν ασέλγεια που πραγματοποιούν σε βάρος της τοπικής αυτοδιοίκησης, των θεσμικών της οργάνων και της Καρπάθου !

Τώρα θα μου πείτε, παίρνονται αποφάσεις ;

Γίνεται τίποτα ;

Ακούστε αγαπητοί μου : μαζεύουμε όλα τα θέματα , περιμένουμε καρτερικά την ημέρα που θα αποφασίσει ένας κύριος να βρει χρόνο να μεταβεί από τις καφετέριες στον Δήμο .

Να βάλει μια υπογραφή στο επίσημο πρακτικό εκλογής για την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Συνήθως “βρίσκει χρόνο ” στις 13:00 το μεσημέρι της επόμενης Πέμπτης και στις 13:05 υποβάλλει την παραίτησή του .

Στο κενό των 24 ωρών που υπάρχει μέχρι να γίνει αποδεκτή η παραίτηση του , μπορεί να συνεδρίασει η Επιτροπή .

Τότε πραγματοποιούμε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και συνεδριάζουμε το ίδιο απόγευμα με όσα θέματα έχουμε μαζέψει έως τότε !

Δηλαδή , ένα άτομο αποφασίζει για το πότε “θα επιτρέψει ” την λήψη αποφάσεων που αφορούν όλους τους πολίτες .

Από αυτές τις αποφάσεις κρίνεται αν εσύ θα έχεις νερό , θα έχεις καθαριότητα , θα έχεις τις παροχές που χρειάζεσαι μέσα στην τουριστική περίοδο ( από την οποία περιμένεις να ζήσεις την οικογένεια σου ) και αν εμείς σαν Δημοτική Αρχή θα μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε ένα έργο , να απορροφήσουμε κονδύλια , να κάνουμε το οτιδήποτε που αφορά την ανάπτυξη του τόπου !

Αφήνω στην άκρη το ενδεχόμενο να χρειαστεί να μας επισκεφθεί εκτάκτως , ας πούμε κάποιος σπουδαίος , για να ανακοινώσει ότι χρηματοδοτεί με 100 εκατομμύρια την Κάρπαθο .

Λόγω έλλειψης οικονομικής επιτροπής θα πρέπει να του πούμε να περιμένει 15 ημέρες ώστε να μπορούμε να τον φιλοξενήσουμε ή να καλύψουμε από την τσέπη μας τα έξοδα της φιλοξενίας του . Το άτομο που μας “επιτρέπει” να συνεδριάσουμε όποτε αποφασίσει , σημειωτέον , εισπράττει αντιμισθία !

Πληρώνεται ( από τα δικά ΣΟΥ χρήματα ) για να καθυστερεί όσο μπορεί κάθε λήψη απόφασης , που σκοπό έχει να λύσει τα δικά ΣΟΥ προβλήματα και για να δημιουργεί καθημερινά επιπλέον προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου .

Κι αν τολμήσει και κάποιος να του πει “για κάτσε βρε κύριε, στην πολιτική υπήρχαν , υπάρχουν και θα υπάρχουν , πάντα άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν εαυτούς θιγμένους, δίκαια ή άδικα .

Αν όλοι αυτοί είχαν την δική σου συμπεριφορά δεν θα υπήρχε Κάρπαθος . Άφησε όσους έχουν όρεξη να μπορούν να δουλέψουν , κάνε την κριτική σου , ψήφισε όσα συμφωνείς και καταψήφισε όσα διαφωνείς όπως γίνεται σε όλους τους Δήμους της χώρας ”

Εκεί αρχίζει το υβρεολόγιο …

Ο ένας είναι ανεπάγγελτος , ο άλλος ανύπαρκτος , ο άλλος κάνει υπόγειες συναλλαγές , ο άλλος είναι ομοφυλόφιλος , ο άλλος ανήθικος , ο άλλος στραβός , ο άλλος κουφός , ο άλλος ανίκανος, ο άλλος ψεύτης , ο άλλος κλέφτης κτλ .

Όλοι είναι “κάτι ” εκτός τον αγωνιστή της Δημοκρατίας , της λαϊκής εντολής και της νομιμότητας .

Πρωινό Δευτέρας σήμερα και όλοι εμείς οι ανύπαρκτοι , οι ανεπάγγελτοι , ετεροφυλόφιλοι και ομοφυλόφιλοι , οι ψεύτες , οι κλέφτες , οι κουφοί , οι στραβοί , οι ανήθικοι , θα ξοδέψουμε όλη μας την ημέρα να προσπαθήσουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας ότι μπορούμε, υπό τις συνθήκες που σας περιέγραψα !

Όπως θα κάνουμε και αύριο και μεθαύριο και κάθε μέρα μέχρι την επόμενη Κυριακή .

Την επόμενη Κυριακή στις 11 το πρωί , θα έχουμε και πάλι την εκλογή του 7ου μέλους της Οικονομικής Επιτροπής , που δήλωσε υποψηφιότητα την προηγούμενη Κυριακή εκλέχθηκε κι αμέσως παραιτήθηκε, αφού είχε ξαναεκλεγεί την προπροηγουμενη Κυριακή και ξανα παραιτήθηκε αφού είχε εκλεγεί την προ-προ-προηγούμενη Κυριακή και ξανά μανά παραιτήθηκε , αφού είχε εκλεγεί την προ-προ-προ ( και πάει λέγοντας) ….

Καλή εβδομάδα σε όλους τους αναγνώστες της ιστοσελίδας !

(το όνομα του Αντιδημάρχου, που υπογράφει το κείμενο, βρίσκεται στη διάθεση των Καρπαθιακών Νέων)